Zgonea: Cernea trebuie să aibă un sacou; dacă nu, punem toți bani și îi cumpărăm unul

Zgonea: Cernea trebuie să aibă un sacou; dacă nu, punem toți bani și îi cumpărăm unul
Publicat: 30/10/2013, 15:30
Actualizat: 29/09/2018, 10:48

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că nu vrea să transforme instituția pe care o prezidează într-una de circ sau de cancan, el transmițându-i deputatului Remus Cernea să adopte o conduită decentă și că, dacă nu are un sacou, atunci colegii îi vor cumpăra unul.

„Sunt un prieten al lui (Remus Cernea – n.r.), îl apreciez foarte mult, dar nu vreau să transform această instituție într-o instituție de circ și de cancan. Cernea e ales să facă legi. Un sacou trebuie să aibă. Dacă nu, punem toți bani, scoatem acel tricou la licitație și îi cumpărăm domnului Cernea un sacou”, a spus Zgonea.

El a spus că, în opinia sa, parlamentarii trebuie să aibă o ținută decentă ca să-i respecte astfel pe cei care i-au votat.

„Dacă vrem să venim îmbrăcați hippy, să venim sport – și eu am acasă o grămadă de haine sport, merg la sală de 4-5 ori pe săptămână, dar asta nu înseamnă că trebuie să vin aici îmbrăcat în trening. Este un respect pe care îl dai omului care te-a votat”, a spus Zgonea.

Potrivit lui Zgonea, conduita unui deputat înseamnă respectul față de instituție și față de cetățeni.

„Poate că atunci când te-ai trezit, când te-ai născut, erai dezbrăcat. Când vii la muncă trebuie să fii îmbrăcat decent nu pentru Valeriu Zgonea, ci ca să te respecți pe tine și pe cei care te-au votat. E o instituție publică, nu privată, în care poți să vii cum vrei. Nu este instituția domnului Cerbea. Și domnul Cernea poate să vină, dacă vrea, așa. Dar eu nu am să-i dau niciodată cuvântul cât timp eu sunt președintele Camerei”, a spus Zgonea.

Zgonea a mai spus că a fost fan Depeche Mode și că în liceu era tuns „mai fistichiu” decât este acum Cernea.

„Dar la școală mă duceam cu cămașă, cu cravată, cu haină. Am avut colegi care pe vremea lui Ceaușescu erau cu plete. Mai ocoleau, mai își dădeau cu gel – pe vremea aia nu era, era bere și cu zahăr. Dar respectul pentru instituție înseamnă sacou și cămașă”, a încheiat Zgonea.

Deputatul Remus Cernea i-a oferit, marți, pe holul Parlamentului, președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, un tricou cu inscripția „Pink Floyd”, arătând că un astfel de obiect vestimentar nu afectează nicicum conduita unui parlamentar și ar trebui acceptată o ținută ușor nonconformistă.

„Sunt împotriva fumatului, dar am adus o pipă a păcii, un tricou cu Pink Floyd. I-am adus (președintelui Camerei, Valeriu Zgonea – n.r.) un tricou nou-nouț, sper să-l poarte cu bucurie și cu mândrie și să asculte albumele Pink Floyd. Cred că un astfel de tricou nu este nici indecent și nu afectează sub nicio formă conduita unui parlamentar”, a afirmat Cernea.

El a mai spus că „o ținută ușor nonconformistă ar trebui acceptată și în Parlamentul României, așa cum se acceptă și în alte parlamente” și a adăugat că a purtat numai cravata de pionier.

În opinia lui Cernea, „în ziua în care președintele Camerei Deputaților sau președintele Senatului vor purta în plen un tricou cu Pink Floyd va fi un mare pas înainte pentru democrația din România”.

Valeriu Zgonea a refuzat tricoul, spunând că el are primul album al lui Pink Floyd.

Deputații din Comisia de regulament au discutat principiile care stau la baza Codului de conduită a parlamentarului. Aceștia au stabilit că parlamentarul trebuie să aibă o ținută decentă și oficială, după cum a precizat președintele Comisiei, Nicolae Vasilescu.

Ministrul Justiției a trimis recent o scrisoare președintelui Camerei Deputaților în care cere, în perspectiva raportului MCV, elemente relevante privind codul de conduită a parlamentarilor, Valeriu Zgonea precizând că modificarea regulamentului Camerei și elaborarea codului se vor face în această sesiune.

Valeriu Zgonea a precizat, în 16 octombrie, că în Codul de conduită al parlamentarului se vor preciza „chestiuni simple”, de la „cum trebuie să se comporte și să se îmbrace parlamentarii, până la atitudinea pe care aceștia o au față de colegii lor în interiorul Parlamentului”.

Zgonea crede că parlamentarii trebuie să se îmbrace „decent”. El a arătat că decent înseamnă „să fii respectuos cu funcția pe care o ai, să știi atunci când vii la microfon să porți o haină pe tine și să ai un comportament civilizat atât în interiorul Parlamentului, cât și în afara lui”, pentru că, spune Zgonea, „nu poți fi deputat doar de la 08:00 la 16:00”. „Ești deputat pe întreaga perioadă a mandatului”, a mai spus el, .

La sfârșitul lunii august, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, s-a întâlnit cu Roger Waters, membru fondator al formației Pink Floyd, înaintea concertului „The Wall” pe care acesta l-a susținut la București. Cei doi au făcut atunci și un gest simbolic de dărâmare a zidului Casei Poporului. Zgonea a spus atunci că Pink Floyd este formația sa preferată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...