Ambasadorul Rusiei la Londra: Atrocitățile comise de militarii ruși la Bucea sunt „o născocire”. Ce spune despre o eventuală folosire a armelor nucleare

Ambasadorul Rusiei la Londra: Atrocitățile comise de militarii ruși la Bucea sunt „o născocire”. Ce spune despre o eventuală folosire a armelor nucleare
Ambasadorul Rusiei la Londra, Andrei Kelin. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 29/05/2022, 15:18

Ambasadorul Rusiei la Londra, Andrei Kelin, a declarat, într-un interviu acordat presei britanice, că nu crede că Moscova va utiliza arme nucleare tactice în războiul din Ucraina.

Totodată, acesta a mai spus că toate acuzațiile referitoare la atrocitățile comise de către militarii ruși în orașul ucrainean Bucea sunt doar „o născocire”.

El a adăugat că, potrivit regulilor militare ruse, armele nucleare nu sunt utilizate în astfel de conflicte.

Kelin a negat și că militarii ruși bombardează locații în care se află civili și a spus că acuzațiile referitoare la crime de război sunt doar niște invenții, potrivit HotNews.

„Primarul din Bucea în declaraţia sa iniţială a confirmat că trupele ruse au plecat, totul este curat şi calm, oraşul într-o stare normală.Nu se întâmplă nimic, nu sunt cadavre pe stradă”, a declarat el.

Întrebat insistent dacă toate aceste lucuri sunt inventate, diplomatul rus a răspuns că „în opinia noastră, este o născocire. Este folosită doar pentru a întrerupe negocierile”.

Aceasta nu este prima dată când un oficial rus face astfel de declarații referitoare la acuzațiile de crime de război. Recent, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că imaginile cu victimele de la Bucea au fost „fabricate”.

Războiul din Ucraina continuă

Războiul din Ucraina a ajuns duminică în cea de-a 95-a sa zi. Liderii Franței și Germaniei l-au îndemnat pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, să poarte „negocieri directe și serioase” cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat cancelarul german, Olaf Scholz.

Emmanuel Macron și Olaf Scholz au vorbit cu Putin la telefon timp de mai bine de o oră în cursul zilei de sâmbătă.

Cei doi lideri europeni „au insistat asupra unei încetări imediate a focului și a retragerii trupelor ruse” din Ucraina, a declarat Scholz.

Președintele rus ar fi declarat că Moscova este deschisă să reia dialogul cu Kievul, potrivit Kremlinului. Cu toate acestea, Moscova nu a menționat posibilitatea unor discuții directe între Putin și omologul său ucrainean.