Cele trei promisiuni pe care Volodimir Zelenski le face fiecărui soldat rus care alege să se predea: „Este momentul în care decideți dacă viața voastră se va sfârși”

Cele trei promisiuni pe care Volodimir Zelenski le face fiecărui soldat rus care alege să se predea: „Este momentul în care decideți dacă viața voastră se va sfârși”
Sursa foto: Mediafax Foto
Publicat: 25/09/2022, 14:09
Actualizat: 25/09/2022, 14:34

Președintele Volodimir Zelenski declară că Ucraina garantează un tratament civilizat, păstrând secretul împrejurărilor predării și posibilitatea de a nu se întoarce în Rusia personalului militar din armata lui Putin care alege să se predea.

Într-o intervenție video, Zelenski afirmă că „Ucraina garantează trei lucruri fiecărui soldat rus care se predă:

  1. vei fi tratat în mod civilizat, în conformitate cu toate convențiile;
  2. nimeni nu va cunoaște circumstanțele predării tale, nimeni din Rusia nu va ști că predarea ta a fost voluntară;
  3. dacă ți-e frică să te întorci în Rusia și nu vrei tu un schimb, vom găsi o modalitate de a-ți asigura și asta”.
Volodimir Zelenski, intervenție despre război la Festivalul de Film de la Veneția: „O tragedie însoţită nu de muzica genială a lui Morricone, ci de zgomote macabre şi sunete de explozii, împuşcături şi sirene de raid aerian. Horror, nu 120 de minute, ci 189 de zile”
Volodimir Zelenski

„Predarea este mai bună decât a muri sub loviturile armelor noastre”

El a subliniat că niciunui comandant rus nu îi pasă de viața cetățenilor, trebuie doar să umple „locurile goale” după soldații ruși uciși, răniți sau capturați.

„De aceea, acum este momentul cheie pentru voi toți, momentul în care decideți dacă viața voastră se va sfârși. Este mai bine să nu acceptați o citație decât să muriți pe pământ străin de mâna unui criminal de război.

Este mai bine să scapi de o mobilizare criminală decât să fii infirm și apoi să răspunzi instanței de judecată pentru participarea ta la războiul de agresivitate. Predarea este mai bună decât a muri sub loviturile armelor noastre, sub loviturile absolut corecte ale noastre, pentru că Ucraina se apără în acest război ”, a subliniat președintele, potrivit Ukrainska Pravda.

El a afirmat din nou că Ucraina își va elibera întreaga țară.

Urmărește cele mai noi informații din a 214-a zi a războiului din Ucraina pe GÂNDUL.RO

Vă recomandăm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase