Franţa a imobilizat active ruseşti aflate pe teritoriul său în valoare de 23,7 miliarde de euro

Franţa a imobilizat active ruseşti aflate pe teritoriul său în valoare de 23,7 miliarde de euro
Sursa: Profimedia
Publicat: 13/04/2022, 02:45

Franţa a imobilizat până în prezent active ruseşti aflate pe teritoriul său în valoare de 23,7 miliarde de euro, inclusiv imobile cu o valoare de achiziţie de 573,6 milioane de euro, a informat marţi ministerul francez al economiei şi finanţelor.

Această listă actualizată include în primul rând 22,8 miliarde de euro care au fost blocate în conturile franceze ale Băncii Centrale a Rusiei, confirmând informaţiile apărute într-un articol din ziarul Le Parisien. La acestea se adaugă diverse active bancare în valoare de 178 de milioane de euro, detaliază ministerul francez,  transmite AFP, potrivit Agerpres.

De asemenea, Franţa a imobilizat patru nave cargo, patru iahturi, dintre care ultimul marţi, la Marsilia, în valoare de peste 125,2 milioane de euro, şase elicoptere în valoare de peste 60 de milioane de euro şi opere de artă în valoare de 7 milioane de euro.

Autorităţile franceze au confiscat 33 de proprietăţi

Autorităţile franceze au confiscat 33 de proprietăţi, inclusiv 19 SCI (societăţi civile imobiliare).

Pe listă ar urma să fie adăugate în curând alte bunuri, într-o valoare totală estimată la aproximativ 24 de miliarde de euro.

Miliardarul rus Roman Abramovici, proprietarul clubului londonez Chelsea, se află în fruntea listei oligarhilor vizaţi, cu o duzină de proprietăţi, inclusiv Château de Croë din Antibes, sau Villa Gouverneur din Saint-Barthélemy.

Vineri, statele membre UE au anunţat că au îngheţat active ruseşti şi belaruse în valoare de cel puţin 29,5 miliarde de euro ca parte sancţiunilor impuse Rusiei. Tot vineri, UE a consolidat lista neagră cu personalităţile ruse direct vizate de sancţiuni şi a indicat că pe ea apar numele a peste 217 oligarhi apropiaţi ai preşedintelui rus, precum şi patroni de presă pro-Kremlin.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase