Kremlinul, replică la afirmațiile făcute de președintele SUA în Polonia: „Nu decide Joe Biden cine conduce Rusia”

Kremlinul, replică la afirmațiile făcute de președintele SUA în Polonia: „Nu decide Joe Biden cine conduce Rusia”
Sursă Foto: Colaj foto - Mediafax FOTO
Publicat: 27/03/2022, 00:22

Preşedinţia Rusiei a criticat, sâmbătă seară, afirmaţiile făcute în capitala Poloniei de preşedintele SUA, Joe Biden, și a transmis că liderul de la Washington nu poate decide cine se află la conducerea Rusia.

„Acest lucru nu este decis de Biden. Preşedintele Rusiei este ales de cetăţenii ruşi”, a declarat un oficial de la Kremlin, citat de agenţia Reuters.

În discursul de la Varşovia, Joe Biden l-a catalogat pe Vladimir Putin „dictator” şi a apreciat că „nu poate rămâne la putere”. De asemenea, preşedintele SUA le-a transmis cetăţenilor ruşi că ei nu sunt consideraţi „inamici” de către Statele Unite.

„Un dictator care încearcă să reconstruiască un imperiu nu va şterge niciodată iubirea oamenilor penru libertate. Brutalitatea nu va distruge niciodată libertatea. Ucraina nu va fi niciodată o victorie pentru Rusia”, a subliniat Joseph Biden, apreciind că „acest om”, Vladimir Putin, „nu poate rămâne la putere”.

Un oficial din cadrul Preşedinţiei de la Washington a explicat ulterior că afirmaţiile preşedintelui SUA în discursul din capitala Poloniei nu reprezintă un îndemn pentru înlăturarea de la putere a preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin.

„Ideea enunţată de preşedinte a fost că lui Putin nu i se poate permite să exercite putere asupra vecinilor sau asupra regiunii. Nu s-a referit la puterea exercitată de Putin în Rusia sau la vreo schimbare de regim”, a explicat un oficial de la Casa Albă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase