LIVE UPDATE | Războiul din Ucraina, ziua 102. Primarul Kievului anunță explozii în apropierea capitalei

LIVE UPDATE | Războiul din Ucraina, ziua 102. Primarul Kievului anunță explozii în apropierea capitalei
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 05/06/2022, 08:00
Actualizat: 05/06/2022, 12:22

Războiul din Ucraina a intrat în ziua cu numărul 102, iar situația din țara vecină pare tot mai complicată.

Mai multe explozii au fost raportate în jurul capitalei ucrainene Kiev în zorii zilei de duminică.

„Câteva explozii în districtele Darnuțki și Dniprovski din Kiev. Echipele de intervenție se află deja la fața locului”, a declarat primarul Kievului, Vitali Klitschko, pe Telegram.

Potrivit unui jurnalist al CNN, exploziile de la nord-est de Kiev au dus la formarea unor coloane de fum gros.

De asemenea, presa ucraineană susține că și orașul-port Odesa a fost ținta unor atacuri duminică dimineață.

Între timp, cinci persoane au murit și 20 au fost rănite în urma exploziilor multiple din apropierea orașului Donețk, explozii provocate de forțele armate ucrainene, a informat agenția de presă de stat rusă TASS. Orașul se află în autoproclamata Republică Populară Donețk, dar este rareori bombardat de forțele ucrainene. Oficialii ucraineni nu au comentat exploziile.


Citește și Românii pot fi „Alături de Ucraina” în campania pentru refugiați organizată de Asociația Medici pentru România în parteneriat cu grupul de presă Gândul


Cele mai importante evenimente ale zilei în Ucraina

UPDATE ORA 12:20 – Vladimir Putin: Forțele ruse „sparg ca pe nuci” armele livrate Ucrainei de către Occident

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că forțele aeriene ale țării sale au doborât zeci de arme livrate către Ucraina de statele occidentale și „le-au spart ca pe nuci”.

Declarația face parte dintr-un interviu mai amplu acordat de liderul de la Kremlin pentru postul de televiziune Rossia-1.

Liderul rus spune că țara sa se descurcă „fără probleme” cu aceste arme, distrugând deja zeci dintre ele. Citește mai mult…

UPDATE ORA 12:00 – Oficial ucrainean: O rachetă rusă a fost doborâtă la sud de Kiev

O rachetă rusă a fost doborâtă duminică de sistemul de apărare antiaeriană al Ucrainei deasupra zonei Obukhiv, la sud de Kiev, a anunțat duminică administrația militară a regiunii Kiev.

„Conform informațiilor preliminare, nu există victime sau distrugeri”, se arată în comunicat.

UPDATE ORA 10:20 – Rusia continuă atacurile asupra orașului Severodonețk

Trupele ruse continuă să atace orașul Severodonețk din estul Ucrainei și „controlează partea de est a orașului”, a declarat duminică Serhiy Hayday, șeful administrației militare regionale din Luhansk.

De asemenea, forțele ruse „se concentrează pe operațiuni ofensive pentru a ne înconjura trupele” în Severodonețk și pentru „blocarea principalelor rute logistice”, a declarat duminică Statul Major al Forțelor Armate.

UPDATE ORA 09:30 – Klitschko: O persoană a ajuns la spital în urma unui atac asupra Kievului

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, anunță că o persoană a fost spitalizată după ce mai multe explozii au lovit capitala duminică dimineața.

„Referitor la exploziile de azi dimineață din districtele Darnytskyi și Dniprovskyi ale capitalei, în prezent nu există victime în urma loviturilor cu rachete asupra infrastructurii. O persoană a fost spitalizată”, a transmis Klitschko pe Telegram.

El a spus că serviciile publice încă funcționează în zonele afectate de atacuri.

Rusia „continuă să lanseze rachete și lovituri aeriene asupra infrastructurii militare și civile din țara noastră, în special la Kiev”, a declarat duminică Statul Major al Forțelor Armate.

Andrei Văcaru
Andrei Văcaru a absolvit studiile de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în anul 2013, dar și un master în Comunicare în cadrul aceleiași facultăți, în 2015. A lucrat, începând din 2013, în cadrul agenției citeste mai mult