Mercenar din grupul Wagner, capturat de ucraineni. Ce a declarat la interogatoriu

Mercenar din grupul Wagner, capturat de ucraineni. Ce a declarat la interogatoriu
Sursă Foto: Captură SBU
Publicat: 12/03/2022, 20:24

Ofițeri din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) au capturat, vineri, un mercenar la grupului militar privat rus Wagner, care făcea o recunoaștere în apropierea satului Novoukrainka. Acesta a declarat că nu a văzut „ucraineni fericiți”, așa cum li se spusese acasă.

Mercenarul capturat, Dmitro Pustovetov, a spus că a trecut granița cu Ucraina pe 24 februarie, informează Ukrainska Pravda.

El a povestit că a stat două nopți lângă Metiopol, apoi grupul său a fost nevoit să se mute la Donețk.după care a  mărșăluit împreună către Herson. Convoiul s-a oprit pe drum în apropierea satului Cernihivka, regiunea Zaporojie, unde lui Pustovetov i s-a dat sarcina de a merge în recunoaștere.

Mercenarul din grupul Wagner a fost luat prizonier lângă satul Kuibișev de către militarii din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei și dus la interogatoriu. Aici, el a declarat că șefii le-au transmis că „civilii îi vor întâmpina cu zâmbetul pe buze și că sarcina lor este să elibereze oamenii de naziști”.

Dmitri Pustovetov a precizat că nu a văzut „ucraineni fericiți” după invazia forțelor ruse și că n-a dat de niciun nazist. „Se laudă cu experiența sa de luptă, cu operațiunile de succes în Siria și Donbass în 2014-2015. Invadatorul crede și acum în basme”, a notat SBU.

„Cu toate acestea, Ucraina în 2022 este o țară complet diferită, iar armata noastră este capabilă să distrugă chiar și cei mai profesionişti ocupanţi”, a mai transmis SBU.

Născut în 1984, Dmitri Pustovetov este un antreprenor militar al Regimentului 70 de pușcași motorizat staționat în Republica Cecenă. Anterior, a fost comandant militar al grupului Wagner, luptând în Siria.