Nikolay Patrushev, ”mâna dreaptă a lui Putin”, critică Vestul: ”A subminat stabilitatea strategică în Europa și Orientul Mijlociu, a pus în pericol arhitectura securității în Regiunea Asia-Pacific”

Nikolay Patrushev, ”mâna dreaptă a lui Putin”, critică Vestul: ”A subminat stabilitatea strategică în Europa și Orientul Mijlociu, a pus în pericol arhitectura securității în Regiunea Asia-Pacific”
Publicat: 18/05/2022, 17:37
Actualizat: 18/05/2022, 18:05

Considerat ”mâna dreaptă a lui Vladimir Putin”, dar și ”creierul” din spatele multor acțiuni ale liderului de la Kremlin, Nikolay Patrushev – secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei, fost ofițer de informații și ex-director FSB – a declarat că stabilitatea lumii a fost subminată de țările occidentale.

Nikolay Patrushev a încercat să explice acuzațiile aduse țărilor occidentale, menționând că – după apariție unor noi centre de putere -, lumea a devenit din ce în ce mai instabilă ”din cauza reticenței anumitor țări de a-și pierde dominația geopolitică”.

”Aceste țări, sfidând interesele celorlalți, au distrus în mod intenționat sistemul de stabilitate internațională și au ignorat propunerile Rusiei de  garantare a securității”, a declarat Patrushev, citat de TASS.

Consiliul de Securitate al Rusiei este un organism consultativ în materie de securitate națională, având 12 membri permanenți: președintele Federației Ruse, premierul, președinții celor două camere (Consiliul federal și Duma de stat ), șeful de cabinet al președintelui, 3 miniștri (apărare , afaceri externe și afaceri interne ), directorii FSB , SVR, Garda Rusă și secretarul consiliului.

Patrushev vede Rusia un ”factor de stabilitate”: ”Țările occidentale au destabilizat situația economică a lumii”

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei a mai acuzat țările occidentale că au destabilizat economia mondială prin pachetele de sancțiuni împotriva Rusiei.

În același timp, Patrushev și-a făcut publică și certitudinea personală conform căreia Rusia este o țară care se străduiește ”să asigure stabilitatea în interesul întregii lumi”.

”Stabilitatea strategică a fost perturbată în Europa și Orientul Mijlociu și arhitectura securității din Regiunea Asia-Pacific a fost pusă în pericol. Războiul de sancțiuni împotriva Rusiei a destabilizat brusc situația economică din întreaga lume. Multe țări sunt confruntat cu riscul de foamete. În aceste condiții, țările care se străduiesc cu adevărat să asigure stabilitatea în interesul întregii lumi, inclusiv Rusia, sugerează dezvoltarea unei agende unificatoare pașnice, sigure, deschise și bazate pe cooperare, care să vizeze în cele din urmă dezvoltarea socio-economică a statelor. Totuși, acest lucru va fi dificil de realizat fără acțiune coordonată și concertată a întregii comunități mondiale”, a mai declarat Nicolay Patrushev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.

Patrushev: ”Serviciile de informații, noua aristocrație a Rusiei”

Nikolay Patrushev este de profesie inginer și, în anii `90, a făcut carieră în Serviciul Federal de Securitate (FSB), succesor al Comitetului Securității Statului (KGB). Atunci când Vladimir Putin a devenit prim-ministru – în 1999 – Nikolay Patrushev i-a succedat în funcția de director.

După preluarea mandatului, a acordat un interviu cotidianului rus Komsomolskaya Pravda. Nikolay Patrushev declara senin că serviciile de informații pot fi considerate ”noua aristocrație a Rusiei”.

Când a fost întrebat dacă toți acești spioni nu ar reprezenta o amenințare, pe termen lung, la adresa democrației, acesta a răspuns că remarca servește doar la ”știrbirea încrederii în noul guvern”.

Totuși, potrivit lui Nikolay Patrushev, Rusia ar avea nevoie de ”oameni duri”, capabili să facă față tuturor ”contradicțiilor și amenințărilor emergente”, oameni care înțeleg sintagma ”spiritul serviciului public”.


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este INTERZIS pentru proprietarii de apartamente. Anunț pentru cei care nu stau la adresa din...
Un aliment consumat de mulți români, o mare înșelătorie. Nu ajută, ba chiar favorizează cancerul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații