Președintele CE a fost obligat să se adăpostească în buncăr în timpul vizitei din Odesa. Orașul a fost bombardat de ruși

Președintele CE a fost obligat să se adăpostească în buncăr în timpul vizitei din Odesa. Orașul a fost bombardat de ruși
Sursa: Twitter/Charles Michel
Publicat: 09/05/2022, 18:46
Actualizat: 09/05/2022, 18:53

Preşedintele Consiliului European Charles Michel a fost forţat să se pună la adăpost din cauza unor tiruri cu rachetă lansate de ruși. Șeful CE se afla într-o vizită surpriză la Odesa, un mare oraş din sudul Ucrainei.

Potrivit unui responsabil al UE, citat de Digi24, în timpul unei întâlniri între Charles Michel şi premierul ucrainean Denis Şmigal, „participanţii au trebuit să întrerupă reuniunea pentru a se pune la adăpost pentru că regiunea Odesa a fost lovită din nou de rachete”.

Charles Michel a scris, la rândul său, pe Twitter că a venit la Odesa pentru a sărbători Ziua Europei.

Preşedintele Consiliului European a denunțat „agresiunea rusă” împotriva Ucrainei, lansată pe 24 februarie, alături de mesajul „Nu sunteţi singuri. UE este alături de voi”.

Potrivit responsabilului european, Charles Michel a mai constatat cu prilejul acestei vizite-surpriză și că „impactul războiului rusesc asupra canalelor de aprovizionare mondiale”, în special în ceea ce priveşte numeroase tone de cereale sunt „blocate în port din cauza blocadei ruse la Marea Neagră”.

Oficialul european a mai adăugat și că această blocadă „dăunează nu numai economiei Ucrainei, dar afectează şi accesul lumii la provizii alimentare vitale şi pune în pericol securitatea alimentară mondială”.

La rândul său, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că a discutat prin videoconferinţă cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi a evocat demersurile Ucrainei pentru a deveni ţară candidată la aderarea la UE.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), București, și a absolvit școala de televiziune "Academia Studiourile Buftea", secția Editorial, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase