Președintele Zelenski susține că Rusia a respins o propunere de armistiţiu în perioada Paştelui ortodox

Președintele Zelenski susține că Rusia a respins o propunere de armistiţiu în perioada Paştelui ortodox
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei | Foto - Profimedia Images
Publicat: 22/04/2022, 01:52

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat joi noapte că Rusia a respins o propunere de armistiţiu în perioada Paştelui ortodox din acest weekend, dar a adăugat el încă are speranţe de pace.

Oficialul a făcut aceste declaraţii într-o înregistrare video difuzată în noaptea de joi spre vineri, transmite Reuters.

Ucraina are nevoie de şapte miliarde de dolari pe lună pentru a compensa pierderile economice cauzate de războiul dus de Rusia, a declarat, tot joi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

”Şi vom avea nevoie de sute de miliarde de dolari pentru reconstrucţie”, a declarat el într-o intervenţie la o masă rotundă consacrată ajutorului acordat Ucrainei în cadrul unor reuniuni ale FMI şi Băncii Mondiale, la Washington.

Cu câteva zile mai devreme, oficialii ucraineni au comunicat Fondului Monetar Internaţional (FMI) că au nevoie de cinci miliarde de dolari pe lună pentru a menţine economia ţării în funcţiune cel puţin pentru următoarele câteva luni, a declarat miercuri directoarea generală a FMI.