LIVE | Război în Ucraina, ziua 412: Rusia spune că nu există planuri privind un armistițiu de Paște / ISW: „E o campanie de persecuție religioasă”

LIVE | Război în Ucraina, ziua 412: Rusia spune că nu există planuri privind un armistițiu de Paște / ISW: „E o campanie de persecuție religioasă”
Sursă Foto - Facebook
Publicat: 11/04/2023, 10:22
Actualizat: 11/04/2023, 13:58

Kremlinul a anunțat că nu există planuri pentru o încetare a focului de Paște ortodox în Ucraina, a informat presa de stat rusă. Institutul pentru Studierea Războiului a avertizat că Rusia ar putea încerca să folosească sărbătoarea din 16 aprilie pentru a întârzia contraofensivele ucrainene, solicitând o încetare a focului din respect pentru religie.

Cele mai noi informații din războiul din Ucraina

UPDATE 4: Ucraina recrutează din străinătate piloți pentru avioanele F-16

În graba de a primi cât mai rapid arme moderne, Ucraina pare să fi omis un aspect important, cel al personalului capabil să opereze astfel de sisteme.

Criza piloților de avioane este cunoscută, astfel că nu-i de mirare demersul autorităților de la Kiev, de a recruta personal din străinătate. (Citește mai multe detalii aici…)

Ucraina recrutează din străinătate piloți pentru avioanele F-16
Ucraina recrutează din străinătate piloți pentru avioanele F-16 / Sursa FOTO: snl.no

UPDATE 3: Un bărbat a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru nerespectarea repetată a ordinului de înrolare

Un ucrainean în vârstă de 40 de ani a fost condamnat la trei ani de închisoare, pentru că a refuzat în mod sistematic să se înroleze în armata lui Volodimir Zelenski.

Bărbatul, originar din oraşul Buştino, situat în apropierea frontierei cu România, a afirmat că are obiecţii faţă de înrolarea pentru a ucide oameni, a anunţat Parchetul ucrainean

Constituţia Ucrainei permite obiecţia de conştiinţă (opoziţia faţă de serviciul militar) numai din motive religioase. (Mai multe detalii aici…)

Sursă foto: Profimedia.ro

UPDATE 2: Egiptul plănuia în secret să furnizeze rachete Rusiei, potrivit unuia dintre documentele scurse de la Pentagon

Preşedintele egiptean Abdel Fatah el-Sisi, unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai Americii în Orientul Mijlociu şi unul dintre principalii beneficiari ai ajutorului american, a ordonat recent subordonaţilor să producă până la 40.000 de rachete care să fie trimise pe ascuns Rusiei, potrivit unui raport al serviciilor de informaţii americane care face parte din setul de documente secrete scurse de la Pentagon, informează The Washington Post.

O parte a unui document strict secret, datat 17 februarie, rezumă presupuse discuţii între preşedintele Sisi, general în retragere, şi oficiali militari egipteni de rang înalt şi face referire, de asemenea, la planurile de a furniza Rusiei muniţii de artilerie şi praf de puşcă. Potrivit documentului, Sisi îi instruieşte pe oficiali să păstreze secrete producţia şi transportul rachetelor „pentru a evita problemele cu Occidentul”.

Discuţia ar fi avut loc la 1 februarie – la câteva zile după ce secretarul american de stat Antony Blinken fusese la Cairo – , iar Sisi îi spune unui interlocutor pe care îl numeşte doar Salah al-Din că muncitorilor din fabrici ar trebui să li se spună că proiectilele sunt destinate armatei egiptene, relatează News.ro.

UPDATE 1: Ucraina vrea să recruteze piloți de avioane F-16 din străinătate

Ucraina le solicită piloților de avioane F-16 din străinătate să se alăture armatei ucrainene, potrivit Sky News.

Ucraina îi roagă pe piloții internaționali care știu să zboare pe avioane F-16 să se alăture luptei.

Apelul a fost făcut de ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, în timpul unui briefing cu omologul său danez.

„Dacă există piloți care știu cum să piloteze F-16 și sunt pregătiți să ia parte la război, Legiunea Internațională este pregătită să deschidă ușa”, a spus el.

Ucraina cere de luni de zile ca avioanele F-16 fabricate de SUA să fie furnizate de aliați, relatează Mediafax.

Washingtonul a exclus deocamdată trimiterea lor în Ucraina, susținând că ar fi nevoie de cel puțin 18 luni pentru a furniza avioanele și pentru a antrena piloții.

Kremlinul spune că nu există planuri privind un armistițiu de Paște

Kremlinul a anunțat că nu există planuri pentru o încetare a focului de Paște ortodox în Ucraina, a informat presa de stat rusă.

Institutul pentru Studierea Războiului a avertizat că Rusia ar putea încerca să folosească sărbătoarea din 16 aprilie pentru a întârzia contraofensivele ucrainene, solicitând o încetare a focului din respect pentru religie.

„Rusia continuă să folosească drept armă religia în efortul de a discredita Ucraina pe arena internațională și folosește operațiuni de informare despre religie pentru avansarea obiectivelor militare, în ciuda faptului că a comis încălcări grave ale libertății religioase în Ucraina ocupată.

Rusia ar putea folosi sărbătoarea de Paște ortodox de pe 16 aprilie într-un efort de a întârzia contraofensivele ucrainene, cerând o încetare a focului din respect pentru religia ortodoxă, în ciuda faptului că Rusia nu a arătat un astfel de respect față de religie în zonele pe care le ocupă forțele sale. Persecuțiile religioase ale Rusiei fac, probabil, parte, de asemenea, dintr-o campanie de genocid cultural și de curățare etnică în curs de desfășurare, care vizează extirparea ideii unei naționalități ucrainene independente sau a unei Biserici Ortodoxe Ucrainene.

Autoritățile de ocupație ruse desfășoară probabil o campanie de persecuție religioasă sistematică în Ucraina ocupată”, conform ISW.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Medicii ar putea fi nevoiți să îi amputeze un picior lui Florin Piersic! Dezvăluiri de...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
BREAKING | Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital! Anunțul oficial al...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
Se dau banii de taxe înapoi. Vin direct în plic: A fost o greșeală
Toți șoferii trebuie să știe. Care e presiunea corectă în cauciucuri
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Șeful mașinăriei de propagandă din Coreea de Nord a murit