RĂZBOI în Ucraina, ziua 788| Kremlinul critică pachetul de ajutor pentru Ucraina aprobat de SUA: „Va îmbogăți America și va ruina şi mai mult Ucraina”

RĂZBOI în Ucraina, ziua 788| Kremlinul critică pachetul de ajutor pentru Ucraina aprobat de SUA: „Va îmbogăți America și va ruina şi mai mult Ucraina”
Dmitri Peskov (s), alături de Vladimir Putin
Publicat: 21/04/2024, 07:46
Actualizat: 21/04/2024, 23:38
19:21

Senator: SUA ar putea trimite rachete ATACMS către Kiev într-o săptămână

Statele Unite ar putea începe să transfere sisteme de rachete tactice ale armatei cu rază lungă de acțiune (ATACMS) în Ucraina „până la sfârșitul săptămânii”, a declarat senatorul american Mark Warner pentru CBS News într-un interviu publicat pe 21 aprilie.
13:42

Scufundarea SUA într-un război hibrid cu Rusia prin intermediul #Ucrainei se va termina cu o umilinţă ca în Vietnam (Zaharova)

Rusia a declarat, duminică, că aprobarea de către Camera Reprezentanţilor a Congresului american a unui sprijin suplimentar pentru Ucraina de 60,84 miliarde de dolari a arătat că Washingtonul se scufundă mai adânc într-un război hibrid cu Rusia, război care se va sfârşi printr-o umilinţă similară cu cele din Vietnam sau Afganistan, transmite Reuters.

Camera Reprezentanţilor SUA a adoptat sâmbătă, cu sprijin bipartizan larg, un pachet legislativ de 95 de miliarde de dolari pentru furnizarea de asistenţă de securitate Ucrainei, Israelului şi Taiwanului, în pofida obiecţiilor unor republicani, scrie Agerpres.

Duminică, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a spus că este clar că Statele Unite doresc ca Ucraina ‘să lupte până la ultimul ucrainean’, inclusiv cu atacuri asupra teritoriului suveran al Rusiei şi asupra civililor.

‘Scufundarea din ce în ce mai adâncă a Washingtonului în războiul hibrid împotriva Rusiei se va transforma pentru Statele Unite într-un fiasco la fel de răsunător şi de umilitor precum Vietnam şi Afganistan’, a spus Zaharova.

Ucrainenii obişnuiţi sunt ‘conduşi cu forţa la sacrificare drept ‘carne de tun”, dar Statele Unite nu mai mizează acum pe o victorie ucraineană împotriva Rusiei, a mai susţinut purtătoarea de cuvânt.

Pachetul legislativ urmează să ajungă în Senatul SUA, unde se aşteaptă să fie aprobat, după care va fi promulgat de preşedintele Joe Biden.

13:42

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului: Ajutorul aprobat de Camera Reprezentanţilor va ruina şi mai mult Ucraina

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dimitri Peskov a criticat pachetul de ajutor pentru Ucraina aprobat sâmbătă de Camera Reprezentanţilor din SUA, afirmând că ”va ruina şi mai mult Ucraina”. La rândul său, purtătoarea de cuvânt a MAE rus Maria Zaharova a calificat ajutorul american drept ” sprijin direct pentru activităţi teroriste”.

Moscova a criticat sâmbătă aprobarea de către Camera Reprezentanţilor SUA  a unui pachet de ajutor pentru Ucraina, Israel şi regiunea Indo-Pacific, inclusiv Taiwan.

„Alocarea ajutorului militar al SUA către Ucraina, Israel şi Taiwan va exacerba crizele globale”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, pe Telegram, conform Moscow Times, citată de News.ro.

Ea a numit ajutorul pentru Kiev „sprijin direct pentru activităţi teroriste” şi a spus că ajutorul pentru Taiwan reprezintă „imixtiune în afacerile interne ale Chinei”.

Sprijinul pentru Israel reprezintă „o cale directă către o înrăutăţire fără precedent a situaţiei din regiune”, a adăugat Zaharova.

Anterior, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că decizia de a oferi ajutor Ucrainei „va îmbogăţi şi mai mult Statele Unite ale Americii şi va ruina şi mai mult Ucraina, ducând la uciderea şi mai multor ucraineni din cauza regimului de la Kiev”, a informat agenţia de presă de stat TASS, citată de Moscow Times.
Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Decizie pentru cei care au permis categoria B. Legea a fost promulgată de Iohannis
Viața la bloc. Regulile pentru șefii asociațiilor de proprietari cel mai des încălcate
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Au trecut 69 de ani de la moartea lui George Enescu, un geniu al muzicii