Rușii au lansat rachete deasupra celei mai mari centrale nucleare din Europa

Rușii au lansat rachete deasupra celei mai mari centrale nucleare din Europa
Sursă foto: Profimedia.ro
Publicat: 26/04/2022, 14:32
Actualizat: 26/04/2022, 15:24

Ucraina acuză forțele armate ale Rusiei că au lansat marți două rachete deasupra centralei nucleare Zaporojie, punând în pericol siguranţa centralei şi a populaţiei. Potrivit presei din Ucraina, cel puțin două persoane au murit.

Anunțul a fost făcut de directorul companiei nucleare ucrainene Energoatom, Petro Kotin, pe contul de Telegram. Atacurile cu rachete s-au soldat cu moartea a cel puţin două persoane şi rănirea alteia, potrivit administraţiei militare regionale, relatează The Kyiv Independent.

Rachete care zboară la altitudine joasă pun în pericol siguranţa centralei, iar lumea este în pericol”, a scris acesta.

Două dintre rachetele ghidate de forţele ruse au lovit locul unei întreprinderi industriale, iar una a explodat înainte să lovească ţinta, în oraș fiind auzite explozii.

Centrala nucleară Zaporojie, cea mai mare din Europa, a fost cucerită de forţele ruse pe 4 martie şi rămâne sub controlul acestora.

Ce a cerut secretarul general al ONU

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a pledat marţi, în prima sa vizită la Moscova după declanşarea invaziei ruse în Ucraina, pentru o încetare a focului „în cel mai scurt timp”, transmite Reuters.

„Acest lucru ne interesează mult, să găsim mijloacele pentru a crea condiţiile pentru un dialog eficient, să creăm condiţiile pentru o încetare a focului în cel mai scurt timp cu putinţă”, a declarat Guterres în timpul discuţiilor cu şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase