Ruşii vor să preia controlul hidrocentralei de la Kaniv. Anunţul de ultimă oră al armatei ucrainene

Ruşii vor să preia controlul hidrocentralei de la Kaniv. Anunţul de ultimă oră al armatei ucrainene
Foto – Profimedia Images
Publicat: 06/03/2022, 08:28

Statul Major al Forţelor Armate Ucrainene susţine că Rusia urmează să preia controlul barajului hidrocentralei Kaniv, situată la aproximativ 150 de kilometri sud de Kiev.

Un raport al Statului Major, arată că trupele ruse au încercat să se apropie şi de autostrada din apropierea Aeroportului Internaţional din Kiev, relatează lalibre.be, citat de news.ro.

De la începutul invaziei, forţele ruse au distrus și preluat controlul mai multor infrastructuri energetice, inclusiv a celei mai mare centrale nucleare din Europa, la Zaporojie.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut un „apel disperat” sâmbătă, în fața congresmenilor americani, cerând avioane pentru a lupta împotriva invadatorilor ruşi, a declarat liderul majorităţii democrate din Senatul SUA, Chuck Schumer. Liderul de la Kiev ar vrea ca ţările europene să furnizeze Ucrainei avioane de fabricaţie rusească.

„Aceste avioane sunt foarte necesare. Şi voi face tot ce pot pentru a ajuta administraţia să faciliteze transferul lor”, a declarat Chuck Schumer într-un comunicat citat de AFP.

A 11-a zi de război

După zece zile de război, Rusia începe „să realizeze costul real al războiului”, spune un consilier apropiat al președintelui ucrainean, care precizează că din acest punct negocierile pot fi „constructive”. În paralel, sâmbătă noapte Volodimir Zelenski a avut o nouă discuție telefonică cu Joe Biden, căruia i-a cerut mai mult ajutor financiar pentru a rezista invaziei Rusiei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase