Premierul Israelului a vorbit cu președintele Ucrainei după o întâlnire de trei ore cu Vladimir Putin, la Moscova

Premierul Israelului a vorbit cu președintele Ucrainei după o întâlnire de trei ore cu Vladimir Putin, la Moscova
Naftali Bennet, premierul Israelului / Sursa: Twitter
Publicat: 05/03/2022, 22:20

Naftali Bennett, premierul Israelului, a discutat cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, sâmbătă, după întâlnirea de trei ore pe care a avut-o cu Vladimir Putin, la Moscova, scrie presa internațională.

Premierul Israelului a avut o conversație telefonică, sâmbătă, cu președintele ucrainean, după întâlnirea cu Vladimir Putin, de la Kremlin, care a durat trei ore, relatează AFP, preluat de Barrons.com, care îl citează pe purtătorul de cuvânt al prim ministrului israelian.

Potrivit jurnaliștilor de la Reuters, premierul Israelian s-a întâlnit cu liderul rus pentru a discuta despre războiul din Ucraina.

În cadrul întâlnirii, potrivit oficialului israelian, Naftali Bennet a ridicat problema comunității evreiești vaste care a fost prinsă în războiul din Ucraina.

Cei doi au avut o discuție telefonică pe această temă și în 27 februarie, potrivit unui comunicat oficial.

Eforturi coordonate cu SUA, Franța și Germania

Naflali Bennet își coordonează eforturile în această criză împreună cu Statele Unite, Franța și Germania, a spus un oficial israelian, citat de Reuters.

După întâlnirea de la Moscova, premierul israelian a pornit spre Germania, unde urma să se întâlnească cu cancelarul Olaf Scholz. Cei doi lideri se întâlniseră, în Ierusalim, și miercuri, relatează Jerusaelm Post.

Înaintea întâlnirii cu Vladimir Putin, premierul Israelului vorbise cu președintele francez Emmanuel Macron, care l-a pus la curent cu detaliile conversațiilor sale anterioare cu liderul rus.

Israelul a condamnat invazia Ucrainei de către Rusia, prin vocea ministrului de Externe Yair Lapid, și a dat votul în acest sens șa Adunarea Generală ONU, dar Naftali Bennet a fost reticent în a spune ceva despre Rusia.

În declarațiile sale recente, el și-a exprimat susținerea pentru poporul ucrainean și a făcut apel la negocieri, relatează sursa citată.

Asociația «Medici pentru România» în parteneriat cu grupul de presă Gândul Media Network au lansat campania umanitară „Alături de Ucraina” și platforma online ucraina.medicipentruromania.ro, pentru a veni în ajutorul refugiaților ucraineni, a românilor din Ucraina și a celor care au rămas în prima linie pentru a-și apăra țara, în urma războiului izbucnit pe 24 februarie, când armata rusă a invadat Ucraina.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase