Soldații ruși au ajuns să mănânce câini în Ucraina: „Azi am mâncat un Yorkie. Un Yorkshire Terrier”

Soldații ruși au ajuns să mănânce câini în Ucraina: „Azi am mâncat un Yorkie. Un Yorkshire Terrier”
Sursa foto: Mediafax Foto/ Foto ilustrativ
Publicat: 01/06/2022, 18:40

Trupele ruse sunt forțate să mănânce câini din cauza penuriei de hrană, a susținut serviciul de securitate al Ucrainei (SBU). Agenția ucraineană a spus că a interceptat mai multe conversații din care rezultă situația și starea de spirit din armata rusă.

SBU, agenția de securitate și informații a Kievului, a publicat un schimb de mesaje între doi soldați ruși, în care, un militar staționat în zonele ocupate din regiunea Herson, aproape de Crimeea, i-a spus prietenului său că el și alte trupe au mâncat un terrier Yorkshire.

„Totul este al naibii. [Ucrainenii] ne bat al naibii ca pe copii. Mâncăm câini, nu avem mâncare. Azi am mâncat un Yorkie. Un Yorkshire Terrier”, a spus soldatul.

Agenția ucraineană a spus că a interceptat conversația. „Acest lucru este evidențiat de corespondența agresorului rus, care a fost interceptată de SBU”.

Soldatul a mai trimis un mesaj text că armata rusă nu are logistică și „pur și simplu nu poate livra” rații, potrivit serviciului de securitate.

SBU a adăugat într-un comunicat: „Acest lucru contrastează puternic cu imaginea „victorioasă” difuzată de televiziunea rusă”.

La sfârșitul lunii martie, SBU a făcut o acuzație similară, susținând că a interceptat un apel telefonic în care soldații ruși au discutat despre consumul de carne de câine în loc de pachetele lor de rații, potrivit Newsweek.

Trupele erau „sătule” de rațiile de mâncare care le fuseseră date, iar un soldat i-ar fi transmis familiei, atunci când a fost întrebat dacă mănâncă bine: „Nu prea rău. Am avut ieri la prânz niște alabay (n.r. o rasă de câini ciobanesc găsită din Asia Centrală). Am vrut niște carne”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase