SUA impun noi sancțiuni. 12 membri ai Dumei și membrii familiei purtătorului de cuvânt al Kremlinului, printre cei vizați

SUA impun noi sancțiuni. 12 membri ai Dumei și membrii familiei purtătorului de cuvânt al Kremlinului, printre cei vizați
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 12/03/2022, 03:58

Statele Unite au impus vineri sancțiuni asupra mai multor oligarhi, lideri și elite din Rusia, vizându-i, printre alții, pe câțiva membri ai Camerei inferioare a Parlamentului rus și pe miliardarul Viktor Vekselberg.

Printre cei afectați vineri de sancțiunile SUA se numără 10 persoane din Consiliul de Administrație al VTB Bank, 12 membri ai Dumei și membrii familiei purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunțat Departamentul american al Trezoreriei, într-un comunicat de presă citat de Reuters.

Trezoreria americană i-a acuzat pe cei vizați că au sprijinit invadarea Ucrainei de către președintele rus Vladimir Putin.

„Trezoreria continuă să-i tragă la răspundere pe oficialii ruși pentru că au permis războiul nejustificat și neprovocat al lui Putin”, a declarat secretarul instituției, Janet Yellen, în comunicat.

Washingtonul a anunţat, tot vineri, că va adopta sancţiuni economice împotriva a două persoane fizice şi a trei entităţi din Rusia acuzate că sprijină programul Coreei de Nord ce vizează dezvoltarea de rachete, informează AFP.

„Acţiunea de astăzi vizează un grup de persoane fizice şi companii străine care asistă un agent de achiziţii în Rusia, legat de industria de apărare a Coreei de Nord”, a declarat într-un comunicat Departamentul Trezoreriei, care afirmă că „o mare parte din această activitate încalcă de asemenea interdicţiile ONU ce vizează Coreea de Nord”.

Sancțiunile de vineri sunt cele mai recente dintr-o serie anunțată de Statele Unite, inclusiv împotriva lui Putin și a Băncii Centrale a Rusiei, după ce forțele ruse au invadat Ucraina în cel mai mare atac asupra unui stat european după cel de-al Doilea Război Mondial. Putin a numit acțiunea militară din Ucraina o „operațiune militară specială”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase