Nu e o glumă. Dieta cu bere | Cum să slăbești garantat fără să depui prea mult efort

Nu e o glumă. Dieta cu bere | Cum să slăbești garantat fără să depui prea mult efort
Cunsumul de bere trebuie să fie unul moderat / Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 05/03/2022, 17:29

Consumul de bere aduce beneficii organismului, iar dieta cu numele băuturii înseamă că îi este permis unei persoane care ține o cură se slăbire să o bea, moderat.

Alcoolul, consumat în exces, este dăunător organismului, iar berea intră și ea în această categorie. Însă, atunci când este băută în cantități moderate, berea aduce beneficii, astfel că ,erită să încerci dieta cu bere, ceea ce înseamnă că poți consuma bere și dacă urmezi o cură de slăbire, potrivit dozadesanatate.ro. Este, totuși, este recomandat să urmezi dieta cu bere fără alcool.

Burta de bere – mit sau realitate?

Dieta cu bere pare, cel mai probabil, una neobișnuită, însă rezultatele cercetărilor științifice indică faptul că acestă băutură oferă anumite beneficii organismului.

Mai mult, burta de bere este doar un mit, spun studiile citate.

Chiar dacă multă lume asociază consumul de bere cu o creștere a dimensiunii taliei, studiile recente au demonstrat că berea are puține calorii și nu este legată de îngroșarea taliei.

Prin urmare, „burta de bere” se produce mai degrabă din cauza unui consum ridicat de grăsimi, asociat cu retenția de lichide, deci se dezvoltă indiferent dacă se consumă bere zilnic sau nu. Potrivit sursei citat, berea și îngroșarea taliei pot fi asociate doar în sensul că un consum de bere excesiv poate provoca gaze intestinale.

În plus, au fost efectuate cercetări pentru a găsi legături între obezitate și bere și nu există dovezi conform cărora consumul de bere cauzează câștig în greutate.

Beneficiile pentru sănătate

Trebuie subliniat că dieta cu bere nu se referă la un regim alimentar bazat pe bere. Aceasta este săracă în calorii și are numeroase beneficii.

Micronutrienții din bere sunt benefici pentru sănătatea cardiovasculară, arată cercetările. Aceștia acționează ca un cicatrizant în caz că inima se confruntă cu o afecțiune. De asemenea, berea conține polifenoli, siliciu și flavonoide care contribuie la menținerea sănătății oaselor.

Poți să consumi bere dacă urmezi o dietă fără să-ți fie teamă că te vei îngrășa. O sticlă de bere obișnuită, de 33 cl, conține doar 148 de calorii. Dacă alegi varianta fără alcool, vei consuma doar 68 de calorii per 33 cl.

Este recomandat să alegi berea fără alcool, nu doar din cauza numărului de calorii, ci și pentru a evita consumul de alcool care, în realitate, reprezintă originea reputației rele a berii.

Berea este bogată în minerale și vitamine – în special vitamine din complexul B  și este o băutură cu efecte diuretice.

Berea are un aport caloric redus

Sursa citată recomandă includerea consumului de bere în cura de slăbire pe care o urmezi. În niciun caz nu este vorba despre înlocuirea alimentației cu berea, ci consumul unui băuturi care este hipocalorică ți care oferă un aport ridicat de vitamine, minerale și antioxidanți.

De exemplu, dacă îți este poftă de o băutură, berea este mai benefică pentru organismul tău și conține mai puține calorii decât o băutură carbogazoasă sau un suc pasteurizat, care au un conținut ridicat de zaharuri, chiar dacă au eticheta „light”.

Consumul de bere trebuie să fie moderat

Trebuie subliniat că un consum moderat înseamnă două-trei beri pe zi în cazul bărbaților și una – două beri, în cazul femeilor. Depășirea acestuia este periculoasă pentru organism.

Mai mult, dacă vrei să consumi bere din cauză că are puține calorii, dar consumi multe alimente hipercalorice, în special alimente cu multe grăsimi, nu vei reuși să obții efectele dorite în ceea ce privește slăbirea. În acest caz, este foarte probabil să câștigi în greutate.

Berea este și o variantă excelentă pentru rehidratarea organismului și pentru restabilirea nivelului de minerale după un exercițiu fizic. Evident, trebuie consumată cu moderație și de preferat, bere fără alcool.

Berea conține maltodextrină, un tip de carbohidrat care ajută la recuperarea mineralelor pierdute prin transpirație după activități fizice, arată sursa citată.

În concluzie, includerea berii într-o cură de slăbire este benefică prin faptul că re proprietăți antiinflamatoare, antioxidante, antivirale și echilibrează activitatea estrogenică la femei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Reghecampf și greșeala vieții. Prodanca îl vrea în pușcărie
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”