Afecțiunea gravă care apare tot mai des în rândul celor care lucrează ore în șir la birou: „Duce la durere, amorțirea brațului și a mâinii și slăbiciunea acestora”

Afecțiunea gravă care apare tot mai des în rândul celor care lucrează ore în șir la birou: „Duce la durere, amorțirea brațului și a mâinii și slăbiciunea acestora
Publicat: 02/10/2017, 13:08

Frecvența durerilor cervicale este mai mare la persoanele care muncesc și afirmă faptul că un volum mare de muncă este unul dintre factorii care influențează durerea cervicală, însă nu orice durere cervicală este asociată unei hernii de disc cervical, după cum explică medicul neurochirurg Cenk Ermol.

„Durerile cervicale apar în special ca urmare a unor cauze mecanice și a afecțiunilor coloanei vertebrale. Cea mai frecventă durere cervicală este durerea cervicală din cauze mecanice. Ne confruntăm foarte des cu pacienți care acuză acest lucru, în special persoane care lucrează mai ales la birou, în poziție aplecată, întreaga zi. Cealaltă cauză frecventă este constituită din micro leziuni traumatice care afectează zona cervicală”, susține neurochirurgul.

Hernia de disc cervical apare în urma compresiei unui nerv, astfel că, dacă durerile se extind spre braț și mână și apare o senzație de amorțire a acestora, trebuie să ne prezentăm de urgență la medic. De asemenea, persoanele care suferă de acest tip de afecțiune se pot confrunta și cu dureri ale gâtului, deoarece mușchii gâtului sunt contractați permanent.

De asemenea, poate apărea slăbiciunea brațului și a mâinii. Medicul specialist, subliniază faptul că este important să nu se confunde orice durere cu hernia de disc cervical.

„În cazul herniei de disc cervicale, presiunea exercitată asupra rădăcinii nervoase va duce la durere, amorțirea brațului și a mâinii și câteodată va produce slăbiciunea acestora. Durerea în braț asociată compresiei rădăcinii nervoase poate fi însoțită de amorțeli și lipsa de putere. De cele mai multe ori, durerea la braț are un curs foarte sever. În prima fază a tratamentului durerii din zona cervicală și a brațului cauzate de hernia de disc cervical se recomandă analgezice, medicamente de relaxare musculară și odihnă”, explică medicul Cenk Ermol.