ALERTĂ alimentară. Peste 4 milioane de OUĂ CONTAMINATE cu Fipronil, găsite la o fermă din Teleorman

Redactor:
Carmen Dumitrescu
Peste 4 milioane de ouă contaminate cu Fipronil, găsite la o fermă din Teleorman. Vezi ce efecte pot apărea în urma consumului substanței interzise în UE

Medicii veterinari din cadrul DSVSA Teleorman au prelevat probe din ouă de găină, provenind de la ferma avicolă aparținând AT GROUP SA din localitatea Drăgănești Vlașca dintr-un lot, având ca dată a ouatului 21.11.2018. Probele au fost expediate pentru analize de laborator, iar astfel s-a descoperit depășirea limitei maxime admise pentru substanța Fipronil.

„Ca urmare a primirii buletinului de analiză, care relevă depășirea limitei maxime admise pentru substanța Fipronil, DSVSA Teleorman a dispus până la data acestui comunicat, sechestrarea unui număr de 4.200.000 de ouă, care vor fi dirijate la o unitate autorizată pentru a fi distruse,” anunță DSVSA Teleorman.

Peste 4 milioane de OUĂ CONTAMINATE cu Fipronil

DSVSA Teleorman a declanșat o anchetă la ferma respectivă, pentru a stabili sursa contaminării cu Fipronil.

Neoficial, se pare că substanța a fosti utilizată pentru îndepărtarea păduchilor la găini, fără să se anticipeze consecințele. Insecticidul numit Fipronil este folosit, de regulă, pentru combaterea căpușelor. Dacă este ingerată, substanța poate rămâne mult timp în organism, iar efectele ei sunt devastatoare. Poate afecta ficatul, rinichii, tiroida și sistemul nervos și pot apărea chiar convulsii, avertizează specialiștii.
 
Foto: Hepta

 

Inchide