Anthony Fauci: Omicron „se dezlănţuie” în întreaga lume. Spitalele vor fi din nou pline de pacienți

Anthony Fauci: Omicron „se dezlănţuie” în întreaga lume. Spitalele vor fi din nou pline de pacienți
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 20/12/2021, 16:05
Actualizat: 20/12/2021, 17:38

Dr. Anthony Fauci, consilierul președintelui SUA în ce privește gestionarea pandemiei, a spus că se așteaptă la o nouă presiune asupra sistemelor medicale din țară, dacă numărul cazurilor noi de COVID-19 va continua să crească. El a avertizat că varianta Omicron „se dezlănţuie” în întreaga lume.

Anthony Fauci, consilierul medical al președintelui Joe Biden, a declarat la emisiunea „Meet the Press”, de la NBC, că nu există nicio îndoială cu privire la „capacitatea extraordinară” de transmitere a variantei Omicron. Deși ultima mutație pare să provoace simptome mai puțin severe la persoanele vaccinate, Fauci a avertizat că transmisibilitatea ei contracarează blândețea cazurilor.

Spitalele noastre, dacă lucrurile rămân așa cum arată acum, în următoarea săptămână sau două vor fi pline cu pacienți, pentru că, din nou, avem atât de mulți oameni în această țară care sunt eligibili pentru a fi vaccinați, dar care nu s-au vaccinat încă”, a spus el.

Este deja clar că noua variantă „se dezlănțuie în lume”, a spus el. Numărul cazurilor a crescut semnificativ în unele zone din SUA, lovind în mod deosebit marile zone metropolitane precum New York City.

Creșterea cazurilor a forțat recent marile ligi sportive să amâne competițiile. NBA a anunțat duminică că va amâna cinci meciuri din cauza că jucătorii și membrii personalului vor intra în protocoalele de sănătate și siguranță.

Liga Națională de Hochei și sindicatul său de jucători au declarat sâmbătă că aproximativ 12 meciuri cu echipe canadiene vor fi amânate „din cauza îngrijorării cu privire la călătoriile transfrontaliere” care ar putea expune oamenii.

Agenția de Sănătate Publică a Canadei a sfătuit oamenii să nu meargă în „călătorii care nu sunt urgente”.

Școli, precum Universitatea Cornell și Universitatea Harvard, au luat și ele decizii de trecere a cursurilor în online, deoarece campusurile înregistrează creșteri în privința răspândirii virusului.

Omicron a fost detectat pentru prima dată luna trecută de cercetătorii din Africa de Sud.

Fauci a îndemnat oamenii fie să se vaccineze, fie să se testeze, dar și să poarte măști în efortul de a limita răspândirea bolii, pe măsură ce se apropie sărbătorile.

„Diferența dintre o persoană vaccinată care se infectează și una nevaccinată constă în în faptul că aceasta din urmă riscă să facă o formă gravă a bolii”, a punctat Fauci.

Președintele Joe Biden urmează să anunțe noi măsuri pe care administrația le va impune pentru a limita răspândirea Omicron.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult