Bacteriile intestinale pot reduce riscul de boli cardiovasculare STUDIU

Redactor:
Maria Bîrnaure
Bacteriile intestinale pot reduce riscul de boli cardiovasculare STUDIU
Bacteriile intestinale pot reduce riscul de boli cardiovasculare

Foarte mulți oameni știu că factorii de risc pentru bolile cardiovasculare sunt tensiunea arterială ridicată, colesterolul crescut și fumatul. 

Totuși, acesti factori nu sunt buni pentru a prezice acest tip de boli în cazul tinerilor, femeilor și anumitor grupuri etnice. Flora microbiană intestinală săracă poate fi factorul de risc pe care nu îl aveam în vedere până acum, potrivit The Independent. 

Una dintre metodele de identificare a riscului de apariție a infarctului este măsurarea îngroșării arterelor, condiție asociată cu colesterolul crescut sau fumatul, dar și cu inflamația. 

Inflamația este răspunsul tipic pe care corpul nostru îl dă atunci când este rănit. Totuși, atunci când aceasta atinge un nivel mult prea ridicat, poate cauza boli cum ar fi artrita sau eczemele. 

Studiile au arătat că, cu cât mai inflamat este corpul unei persoane, cu atât mai mare este riscul de apariție a bolilor cardiovasculare și a arteriosclerozei. 

Recent, mai multe studii clinice amănunțite au arătat că inflamația este un factor cheie în dezvoltarea bolilor cardiovasculare și în îngroșarea arterelor. 

Inflamațiile pot fi reduse fără tratament medicamentos. prin evitarea fumatului și a obezității, însă și prin menținerea unei flore bacteriene intestinale sănătoase. 

Microbii care trăiesc în intestinul nostru sunt importanți în ceea ce privește prevenirea unui număr de boli cauzate de inflamații, cum ar fi artrita psoriazică, diabetul și bolile instatinale precum boala intestinala inflamatorie. 

În cazul tuturor acestor afecțiuni s-a descoperit o lipsă a diversitații bacteriilor intestinale benefice, ceea ce înseamnă că în intestinul persoanei respective există puține tipuri de microbi. 

În studiul citat, se arată că femeile cu artere îngroșate au o diversitate scăzută în ceea ce privește flora microbiană intestinală. De asemenea, în sângele oamenilor cu artere sănătoase au fost identificate mai multe substanțe benefice produse de microbi. 

În total, aproximativ 10% din totalul cazurilor de artere îngroșate au fost explicate prin prisma microbilor intestinali și a substanțelor produse de acești microbi. În comparație, nivelul de colesterol, fumatul, diabetul și obezitatea au explicat mai puțin de 2% din creșterea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare. 

Oamenii pot influența calitatea microbilor intestinali prin ingerarea de bacterii benefice. Acest lucru poate fi făcut prin consumul de alimente probiotice sau suplimente, sau prin transplantul fecal, care presupune recoltarea unei bucăți de scaun de la o persoană și implantarea în intestinul altei persoane, introducând, astfel, mai mulți microbi benefici în sistemul digestiv al destinatarului.

ALERTĂ! Un nou virus extrem de contagios face ravagii în China. Ce este norovirusul şi...
Marcel a agățat-o pe Ionela pe Facebook, fermecat de poza ei de profit. Când a...
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Orban șochează! Răspuns tranșant atunci când a fost întrebat dacă se vaccinează anti-covid
OPINIE | Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt,...
CIA: China face experimente pe oameni pentru a crea super-soldați. „Beijingul nu mai are limite...
Marcel a agățat-o pe Ionela pe Facebook, fermecat de poza ei de profit. Când a...
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Cele mai perverse PRACTICI amoroase. Jumătate dintre FEMEI fac asta în pat
ULTIMĂ ORĂ! Klaus Iohannis desființează un anumit tip de PENSII!? Pensionarii sunt furioși!
ȘOC! Ce se va întâmpla pe 21 decembrie 2020. E clar, astrele au ”vorbit”!
AVEM prospectul vaccinului anti-COVID! Este ŞOCANT: Ce scrie în el
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde de euro al lui Dinu Patriciu după ce...
Lidia Buble a mărturisit ce simte pentru Fuego! „Nu mai pot după el, îl iubesc!”....
Inchide