Cât de toxică e carnea de porc

Cât de toxică e carnea de porc
Publicat: 22/12/2015, 18:40
Actualizat: 05/07/2016, 22:41

Carnea de porc se numără printre cele mai consumate tipuri de carne din lume. Totuși, ea conține viruși și bacterii, conform draxe.com, care sunt foarte periculoși pentru oameni. De asemenea, în carnea de porc se găsesc foarte multe toxine, comparativ cu cea de vită sau de pui.

Motivul pentru care carnea de porc este plină de toxine este acela că porcul digeră tot ce mănâncă într-un timp foarte scurt – aproximativ 4 ore. Prin comparație, vaca are nevoie de 24 de ore pentru a digera hrana. Faptul că procesul digestiv al porcului este atât de scurt, face ca foarte multe toxine să rămână în organism și să se depoziteze în țesutul gras.

Al doilea motiv este legat de faptul că porcul nu prezintă glande sudoripare, folosite de organism pentru a elimina parte din substanțele nocive.

Mai mult, porcii au în organism foarte mulți paraziți, unii dintre ei fiind foarte periculoși pentru om. Aceștia nu dispar prin prepararea cărnii. Un astfel de parazit este cel care provoacă trichineloza.

Alte motive pentru a evita consumul de carne de porc sunt mai importante pentru doamne. Acest tip de carne este cel maI periculos pentru siluetă, iar consumarea cărnii de porc procesate le poate face pe doamne mai triste, din pricina adaosului de zahăr, sare și conservanți din aceste produse.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase