Cauzele ascunse ale migrenelor

Cauzele ascunse ale migrenelor
Publicat: 14/03/2016, 17:22

CSID a identificat alimentele care provoacă migrene.

Alimentele cu un conținut ridicat de tiramină

Deși cauza migrenelor diferă de la persoană la persoană, un lucru este sigur, și anume că alimentele care conțin tiramină și feniletilamină, aminoacizi care cauzează dilatarea vaselor de sânge și cresc presiunea sângelui în creier, pot provoca migrene. Substanțele se găsesc în ciocolată, brânzeturi (cheddar, Brie, feta, gorgonzola sau brânză mucegăită), alimente pe bază de soia, murături, nuci, citrice și oțet (balsamic sau din vin). Cu cât brânzeturile sunt supuse unui proces de fermentare mai îndelungat, cu atât conțin mai multă tiramină.

Resturi alimentare

Deoarece conținutul de tiamină crește de-a lungul timpului, mai ales dacă alimentele sunt păstrate în mod impropriu, persoanele care sunt predispuse la migrene ar trebui să evite resturile alimentare. Fii atentă și la ce alimente consumi la petrecerile de la birou sau la diferite evenimente – ambele fiind locații unde alimentele nu sunt păstrate la frigider pentru perioade lungi de timp. Pentru a păstra mâncarea pentru alte zile este recomandată utilizarea recipientelor de sticlă cu capace etanșe la aer.

Alimentele care conțin nitriți

Alimentele care conțin aditivi alimentari precum nitriții (hot dog, salamuri, mezeurile) pot declanșa dureri de cap. Folosiți mai ales pentru conservare și adaos de aromă, nitriții se mai găsesc în cârnați sau crenvurști (inclusiv cei de pui, de curcan sau din soia), carne de vită și alte alimente care au fost afumate, macerate în saramură sau conservate. Pentru a evita consumul de nitriți trebuie citite cu atenție etichetele și alese variantele de carne care nu conțin aditivi alimentari.

Alimente cu un conținut ridicat de tanin

Ceaiul, merele și perele cu coajă de culoare roșie, sucul și oțetul de mere, cât și vinul roșu conțin tanin. Taninul poate provoca migrene celor care suferă de obicei de așa ceva sau poate cauza dureri de cap chiar și persoanelor fără astfel de probleme. Sensibilitatea la tanin variază însă de la persoană la persoană.

Alimentele care conțin sulfiți

Sulfiții, alți aditivi alimentari, se găsesc de obicei în fructe uscate (prune, smochine sau caise), vinuri (roșu și alb) și multe alimente procesate. Este recoamdată citirea cu atenție a etichetei pentru a evita sulfiții. Vinul roșu pare a fi cel mai puternic declanșator al durerilor de cap din cauza conținutului de tiramină, histamină și sulfiți. Experții spun că în cazul strugurilor crescuți organic riscul durerilor de cap scade, mai ales dacă nu au sulfiți adăugați.

Aditivii alimentari de evitat

Mulți alți aditivi alimentari pot provoca dureri de cap. Trebuie evitate alimentele care conțin glutamat de monosodiu (MSG sau E621), extract de drojdie, drojdie hidrolizată, proteină hidrolizată (HPP), cazeinat de sodiu și extract de kombu, foarte de des utilizat în mâncărurile japoneze, conform CSID.

Alimentele care conțin aspartam

Există un număr mare de persoane care spun că aspartamul, înlocuitor artificial al zahărului, poate provoca migrene. Aspartamul este prezent mai ales în produsele dietetice (sucuri, iaurturi, dulciuri fără zahăr, deserturi cu puține calorii și alte alimente din această categorie).

Alimentele care conțin cofeină

Persoanele care au intoleranță la cofeină sau o sensibilitate pot avea dureri de cap după ce au consumat cafea, ceai negru, ceai verde sau alte băuturi cu un conținut ridicat de cafeină. Ciocolata și toate celelalte alimente sau băuturi care conțin cofeină, consumate în cantități mari, cauzează irascibilitate și migrene, avertizează experții medicali. Cu toate acestea, se poate apela la cofeină pentru a ameliora durerile de cap, datorită efectului vasocontrictor, cofeina fiind prezentă în majoritatea analgezicelor, potrivit CSID.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Cum vor arăta verighetele pe care Oana Moșneagu și Vlad Gherman le vor purta: "Nu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Cum a justificat o mamă faptul că și-a tatuat copiii minori în mod repetat?