Caz medical neobișnuit. Ce au descoperit doctorii în gura unui băiețel de șapte ani – VIDEO

Redactor:
Gandul
Caz medical neobișnuit. Ce au descoperit doctorii în gura unui băiețel de șapte ani – VIDEO
Caz medical neobișnuit în India. Unui băiețel de șapte ani i-au fost extrași 526 de dinți de dimensiuni cuprinse între 1 și 15 milimetri, după ce acesta s-a plâns de dureri insuportabile de maxilar.

Un băiețel în vârstă de șapte ani din India a ajuns de urgență la spital, după ce i s-a umflat maxilarul, iar părinții s-au temut că acesta ar fi putut avea cancer.

După ce l-au supus razelor x, medicii au identificat în gura băiețelului o structură solidă de bucăți în formă de dinți cu dimensiuni înte 1 și 15 milimetri, fiecare cu o coroană acoperită de smalț și o structură asemănătoare rădăcinii. Medicii au extras cele 526 de bucăți de dinți care cântăreau aproximativ 200 de grame.

„Am deschis maxilarul după administrarea anesteziei generale și am văzut un fel de sac în interior, sau un balon format din multe piese mici”, a declarat P. Senthilnathan, profesor la Colegiul Dental Saveetha.

Medicii au apreciat că structura extirpată amintește de „perlele dintr-o stridie”.

Băiatul de șapte ani a fost diagnosticat cu o tumoră benignă asociată creșterii dinților. Cauza nu este clară, dar specialiștii bănuiesc că ar fi vorba despre ceva genetic, sau despre radiații provenite din mediul înconjurător, notează CNN.

Potrivit părinților, maxilarul băiețelului începuse să se umfle încă de pe vremea când avea trei ani, ceea ce însemană că atunci a început să se dezvolte construcția de dinți în plus.

După operație, băiețelul a rămas numai cu dinții care i s-au dezvolatat normal: „Sunt foarte fericit să știu că fiul meu e bine. Mănâncă și duce o viață normală”, a declarat tatăl copilului.

 

 

×

Declarații susținute de ministrul Finanțelor și de cancelarul Prim-ministrului

Publicată de Gandul pe Miercuri, 27 mai 2020
Gândul LIVE!
Inchide