Ce trebuie să știi înainte de operația de implant mamar

Ce trebuie să știi înainte de operația de implant mamar
Publicat: 05/04/2017, 09:43
Actualizat: 22/04/2017, 18:31

Potrivit informațiilor publicate de Time, aceste forme de cancer sunt cauzate de limfomul anaplazic cu celule mari care acționează asupra celulelor din jurul implantului. Acest limfom nu este o formă de cancer la sân, ci se găsește în nodulii limfatici sau în cei de la nivelul pielii.

„Aceștia au fost identificați la femeile care au avut diverse probleme cu implantul realizat, cum ar fi noduli sau asimetrie”, a explicat medicul estetician Clara Lee de la centrul pentru studiul cancerului din cadrul Universității de Stat din Ohio.

Femeile apelează la implantul de sân din două motive, pentru mărirea sânilor sau pentru reconstrucția acestora în urma operațiilor de mastectomie. Cancerul poate apărea în oricare dintre aceste situații, chiar dacă riscul este destul de scăzut. Limfomul anaplazic cu celule mari apare la 1 din 300.000 de femei care au făcut un implant mamar.

„Cancerul evoluează cu încetinitorul, astfel că mare parte dintre femei au șansa să descopere la timp tumora și să o îndepărteze. Totuși, în ultimul timp, au fost înregistrate decese cauzate de această afecțiune”, a adăugat medicul Clara Lee.

Pe lângă riscul de apariție a limfomului anaplazic cu celule mari, există și alte riscuri care își pot avea originea în operațiile de implant mamar pe care fiecare femeie căreia îi trece prin minte să apeleze la o astfel de procedură trebuie să le cunoască.

1. Imediat după operație: Medicul Clara Lee le atenționează pe femeile care doresc să apeleze la o astfel de intervenție că pot apărea diverse complicații imediat după operație. De exemplu, inciziile se pot vindeca mult mai greu decât în cazul altor intervenții chirurgicale sau pot apărea diverse infecții. În cazul acestora din urmă se va administra un tratament pe bază de antibiotice. În cazul în care infecția nu dispare nici în urma acestui tratament, este foarte posibil să se impună îndepărtarea implanturilor.

2. În decursul primului an de după operație: În perioada în care organismul se acomodează cu implanturile există riscul de apariție a diverselor probleme. Cea mai frecventă dintre ele este poziționarea greșită a implantului. Această situație poate surveni modificărilor pe care le suferă implantul sau în urma mișcărilor bruște de după operație. Cel de-al doilea risc este legat de deformările diverse care se pot face simțite pe suprafața implantului.

3. În următorii câțiva ani după operația de implant: Medicul avertizează, însă, că cele mai mari riscuri apar în primii câțiva ani de după realizarea intervenției chirurgicale. Cele mai mari astfel de riscuri sunt spargerea implantului sau contractura capsulară. Implantul poate să dezvolte o gaură în învelișul exterior al pungii de silicon din cauza uzurii. În acest caz, unora dintre femei le este inlocuit implantul, în timp ce altele reușesc să trăiască cu o mică puncție.

Contractura capsulară apare atunci când în jurul implantului se formează o porțiune de țesut care conduce la strangularea țesutului din jurul sânului, moment în care sânii încep să se simtă mult mai tari și fermi. Pentru remedierea acestei probleme pacientele aleg să îndepărteze implantul pentru o perioadă și să poată indepărta, astfel, țesutul afectat.

4. La o perioadă de 5-10 ani de la operație:În ceea ce privește riscurile pe termen lung, medicul spune că atât spargerea implantului, contractura capsulară cât și limfomul anaplazic cu celule mari pot apărea chiar și după 5-10 ani de la operație.

Primele simptome ale cancerului apărut în urma implantului de sân sunt duritate, umflături, roșeață sau durere la nivelul sânului. Medicul recomandă ca paricenta să se prezinte la control odată cu apariția oricărei astfel de simptome.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Podul prăbușit din Baltimore: 2 victime, recuperate din apă