Cinci pași esențiali pentru a scăpa de celulită

Cinci pași esențiali pentru a scăpa de celulită
Publicat: 03/07/2012, 09:46
Actualizat: 13/01/2015, 17:38

Chiar dacă celulita nu ne pune sănătatea în pericol, apariția ei semnalează o disfuncționalitate a organismului. Datele statistice arată că peste 90% dintre femei fac celulită până la vârsta de 30 de ani. Dieta dezechilibrată, sedentarismului, regimul bogat în alimente intens procesate, dar și factorul genetic sunt factorii care duc la apariția aspectului de „coajă de portocală” a pielii.

Medicii susțin că schimbarea stilului de viață poate ajuta la diminuarea celulitei. Specialiștii spun că această problemă poate fi ameliorată chiar și cu ajutorul tratamentelor naturale, important este ca odată început un tratament să nu fie abandonat după câteva zile.

„Uneori efectele se văd mai repede în cazul unor persoane, în timp ce în cazul altora efectele sunt vizibile după o perioadă mai lungă de timp. Pentru ca rezultatele să fie cele dorite, important este să respectați cu strictețe toate indicațiile tratamentului urmat, chiar și atunci când este vorba de remediile aplicate în propria casă”, a spus dr. Eduard Bolohan.

Pentru ca rezultatele să nu întârzie să apară, mai jos puteți citi câteva ponturi care vor accelera diminuarea aspectului de „coajă de portocală” a pielii.

● Nu abandonați un tratament după câteva zile de administrare. Avem tendința să renunțăm imediat la un remediu dacă efectele nu apar peste noapte. Celulita este o afecțiune care apare în timp, și dispare la fel. În plus, este indicat să nu faceți pauză mai mult de 3 zile de la tratamentul împotriva celulitei, fie că este vorba de împachetări sau masaj.

● Renunțați la sedentarism. Sportul este inamicul numărul 1 al celulitei. Este suficient ca în fiecare zi să faceți mișcare timp de 30 de minute, pentru ca aspectul de „coajă de portocală” a pielii să se diminueze. Plimbările prin parc, urcatul scărilor în detrimetul liftului, renunțatul la mașina persoanlă pot fi câteva dintre soluțiile care vor pune corpul în mișcare. Medicii spun că sportul ajută pielea să devină mai fermă.

● Dieta dezechilibrată joacă un rol important în apariția celulitei. Pentru a trata aspectul de „coajă de portocală” a pielii este indicat să beți cât mai multă apă, deoarece aceasta ajută organismul să elimine toxinele acumulate. Renunțați la sucurile acidulate și care conțin cofeină. Tot la capitolul dietă intră și alimentele bogate în antioxidanți. Fructele și legumele sunt o sursă bogată de antioxidanți. În plus, alimentele bogate în fibre combat, de asemenea, celulita, ele îmbunătățesc procesul digestiv, eliminând mai efeicient toxinele din tractul digestiv.

● Aplicați corespunzator tratamentele. Masajul cu uleiuri reprezintă un remediu eficient împotriva celulitei. Pentru ca rezultatele să nu întârzie să apară, este indicat să folosiți tratamentele recunoscute pentru eficiența lor, precum cafeaua, sarea, rozmarinul, chilliul și migdalele.

Cremele sau gelurile care au în conpoziția lor ardei iute sunt ideale pentru a trata celulita. Acest remediu ajută la eliminarea depozitelor de grăsime acumulate în organism și îmbunătățește microcirculația sanguină de la nivelul zonei unde a fost aplicat, deoarece elimină eficient toxinele. Pentru ca rezultatele să fie cele pe care le doriți este indicat ca în fiecare zi să vă masați zonele cu probleme.

Cafeaua redă pielii fermitatea. Pentru a scăpa de aspectul de „coajă de portocală” este indicat să exfoliați pielea cu boabe de cafea, care au fost în prealabil măcinate. Luați cafea macinată și amestecați-o cu o crema de corp. Intindeți crema pe zonele afectate și masați-le cu o mănușă abrazivă. Lăsați amestecul să acționeze timp de 5 maxim 10 minute și spalați-vă apoi cu apă calduță. Acest tratament va îmbunătăți circulația sângelui și va elimina depunerile de grăsime.

Faceți o baie de 20 de minute cu sare. Amestecați în apa puțin călduță două cești de sare de mare. Acest remediu este unul dintre cele mai eficiente, dar și relaxant tratament împotriva celulitei.

Masaj cu rozmarin, ulei de chimen și ulei de migdale. Amestecați rozmarinul cu uleiul de chimen dulce și uleiul de migdale. Masați zona cu aspect de „coajă de portocală”, de minim 4 ori pe săptămână cu acest amestec.

● Renunțați la pâinea albă în favoarea celei negre sau integrale. Specialiștii în nutriție spun că pâinea albă se obține din boabe de grâu dublu rafinate, ceea ce face ca valoarea sa nutrițională să scadă. Pâinea neagră sau cea integrală au un conținut ridicat de fibre, fapt ce ajută la distrugerea celulitei și la pierderea în greutate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Matei Dima, la un pas de căsătorie. Bromania are planuri mari
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Temperaturile ridicate cresc prețul mâncării, constată un studiu