Prima pagină » Sănătate » Consumul de carne conduce la apariția unei boli care poate fi fatală. Este una dintre principalele cauze de deces în România

Consumul de carne conduce la apariția unei boli care poate fi fatală. Este una dintre principalele cauze de deces în România

Consumul de carne conduce la apariția unei boli care poate fi fatală. Este una dintre principalele cauze de deces în România
Detalii în articol

În timpul studiului, aproximativ 37.000 de persoane au dezvoltat hipertensiune arterială. Atunci când cercetătorii au analizat participanții care au raportat că servesc carne de cel puțin două ori pe săptămână, au descoperit următoarele lucruri: oamenii care au raportat consumul de carne de vită la grătar sau prăjită, carne de pui sau de pește de mai mult de 15 ori pe lună au avut cu până la 17% mai multe șanse de a dezvolta hipertensiune arterială în timpul perioadei de studiu, comparativ cu persoanele care au mâncat aceste alimente mai puțin de patru ori pe lună. Cei care au spus că au avut tendința de a consuma carnea bine făcută au avut cu 15% mai multe șanse de a dezvolta hipertensiune arterială decât cei care au afirmat că preferă carnea făcută ușor în sânge.

Cu toate acestea… de ce carnea la grătar ridică riscul de tensiune arterială crescută?

În studiile pe animale, cercetătorii au descoperit că substanțele chimice produse atunci când carnea este gătită la temperaturi ridicate conduce la inflamație, stres oxidativ (un proces care poate deteriora celulele) și rezistență la insulină, ceea ce înseamnă că organismul nu răspunde corect insulinei. Chimicalele produse de prepararea la grătar și alte metode de gătit la temperaturi ridicate au fost de asemenea legate de cancer, atestă studiile. Cu toate acestea, cercetătorii au remarcat faptul că noul studiu a constatat doar o simplă asociere, și nu poate dovedi cum produce de fapt consumul de carne la grătar  hipertensiune arterială. Sunt necesare studii viitoare pentru a examina în continuare legătura și pentru a examina alte metode de gătit, cum ar fi coacerea și prăjirea.

Citește în continuare pe CSID modalități și practici de zi cu zi pentru a ne îngriji inima

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Cod portocaliu extins: rafale de 130 km/h în România
Digi24
Denis Kapustin, liderul neonazist al grupării paramilitare Corpul Voluntarilor Ruși, a murit pe front, luptând pentru Kiev
Cancan.ro
Mesajul postat de sora artistului Ion Drăgan, cu o zi înainte de înmormântarea acestuia: 'Ne-ai distrus pe toți'
Prosport.ro
FOTO. Natalia Mateuț, spectaculoasă de ziua ei. Apariție rară a tatălui ei, legendarul Dorin Mateuț
Adevarul
Gest disperat al unui cabanier: „Plătiți cât vă permiteți. E primul an în care nu am oaspeți de Crăciun”
Mediafax
Trenul legendar care traversează 3 țări și 8 fusuri orare
Click
Horoscop săptămâna 26 decembrie - 1 ianuarie. Succes total la final de an pentru Scorpioni, schimbare majoră pentru Vărsători
Digi24
Mirabela Grădinaru, despre cum i s-a schimbat viața de când Nicușor Dan e președinte: „Ulterior am obținut și acest drept”
Cancan.ro
Alex Bodi pune tunurile pe Ramona Olaru după ce a spus că fuge de săraci: 'Trecutul ei nu e prea wow'
Ce se întâmplă doctore
Mihai Voropchievici avertizează: Această zodie este vizată de o forță malefică, pe final de 2025
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Prezentare video Renault Clio 6. Dacia Sandero va primi același motor de 1,8 litri ca și modelul francez
Descopera.ro
Ce lichide să nu verși niciodată în chiuvetă și de ce?
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ: – M-a pus dracu' să-mi iau păpușă gonflabilă inteligentă!
Descopera.ro
Ce s-a întâmplat atunci când șoarecii de laborator au fost eliberați în natură?