Coronavirusul ar putea infecta 60% din populația globului dacă nu poate fi controlat / Ce spun oficialii de la Hong Kong 

Redactor:
Gandul
Coronavirusul ar putea infecta 60% din populația globului dacă nu poate fi controlat / Ce spun oficialii de la Hong Kong 

Coronavirusul ar putea afecta 60% din populația întregului glob dacă medotele de împiedicare a răspândirii vor eșua, avertizează un oficial din domeniul medical de la Hong Kong. 

Profesorul Gabriel Leung, care se ocupă de sănătatea publică în Hong Kong, a declarat că în ca cazul în care rata mortalității ajunge chiar și la 1%, gradul de răspândire arată că poate ucide mii de oameni, potrivit theguardian.com.

Până în prezent, la nivel global există mai mult de 43.000 de cazuri de infectare iar peste 1.000 de persoane au murit din cauza coronavirusului. 

Întâlnirea de la Geneva

Avetismentul profesorului vine după ce reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au declarat că cele mai recente cazuri de infectare au afectat persoane care nu vizitaseră niciodată China. 

Prioritățile pe care vrea să le discute la întâlnirea cu reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății sunt: 

  • răspândirea coronavirusului la nivel global;
  • măsurile de prevenție a răspândirii luate de China, iar dacă se dovedesc eficiente, alte state ar trebui să le adopte.

Întâlnirea de la Geneva presupune participare a peste 400 de cercetători și autorități naționale, inclusiv persoane care vor participa în video conferințe întrucâtse află în China sau Taiwan. 

„Ținând cont că 99% din cazuri sunt în China, asta înseamnă că este o situație de urgență pentru această țară, însă una care ar putea pune în pericol întreaga lume”, a declarat Tedros Adhanom Chebreyesus, director general în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, în cadrul întâlnirii. 

Se pare că în China au fos raportate oficial 42.708 cazuri de infectare, din care 1.017 persoane au decedat.

Profesorul Gabriel Leung este unul dintre experții lumii în privința epidemiei de coronavirus întrucât acesta a avut un rol major atunci când a avut loc epidemia SARS )Sindromul Respirator Acut Sever), în 2002 – 2003. 

La sfârșitul lui ianuarie, acesta a publicat în pe lancet.com un articol încare menționa că răspândirea virusului „va crește exponențial” în orașele din China. De asemenea, el a avertizat că răspândirea în alte orașe din lume va fi inevitabilă din cauza circulației oamenilor. 

Ce spun epidemiologii 

„Dacă 60-80% din populația lumii se va infecta? Poate că nu se va întâmpla asta. Poate asta va veni în valuri. Poate că virusul își va atenua letalitatea, deoarece, cu siguranță, nu-l  va ajuta dacă va ucide pe toată lumea în calea sa, pentru că astfel va fi ucis și el ”, a transmis profesorul.

De asemenea, experții trebuie să știe dacă restricțiile din centrul orașului Wuhan și alte orașe au redus răspândirea infecției: „Au avut aceste intervenții masive de sănătate publică, distanțare socială și restricții de mobilitate un efect pozitiv în China?”, a întrebat acesta. „Putem să le impletăm în continuare sau trebuie să le schimbăm?”.

Ar exista dificultăți destul de multe dificultățiu. „Să presupunem că au funcționat. Dar pentru cât timp puteți închide școlile? Cât timp puteți închide un oraș întreg? Cât timp puteți ține oamenii departe de centrele comerciale? Și dacă eliminați acele (n. r. restricții), atunci virusul va face ravagii din nou? Așadar, acestea sunt întrebări foarte reale ”, a mai susținut profesorul specialist.

De asemenea, în cadrul întâlnirii s-a vorbit și despre modul în care China a încercat să restricționeze răspândirea, dar, în ciuda tuturor eforturilor, virusul tot a ajuns în alte 0părți ale lumii. Prin urmare, dacă răspândirea nu poate fi împiedicată, atunci ar trebui să se lucreze la diminuarea efectelor pe care le are coronavirusul.

 

Ce mesaj a primit Firea, pe o coală A4, după ce a pierdut Capitala! S-a...
FOTO. Loredana Groza, dezbrăcată total în aşternuturi! Şi-a lăsat sânii la vedere şi fanii au...
A fost virgin până la 44 de ani dar de când au aflat ce ascunde...
Tocmai a castigat fotoliul de Primar și în urma cu puțin timp A MURIT
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Pandele a rupt tăcerea! Calvarul prin care a trecut soția lui în ultimele luni. Nimeni...
Rezultate finale EXIT-POLL ALEGERI LOCALE 2020. Ora 22.30 CURS/Avangarde: Nicuşor Dan 47,8%, Gabriela Firea 38,2...
Traian Băsescu: Îl felicit pe Nicușor Dan, doamna Firea, ați pierdut, nu e ca la...
Ce mesaj a primit Firea, pe o coală A4, după ce a pierdut Capitala! S-a...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Descoperirea care DEZMINTE tot ce știm despre CREȘTINISM. Mai marii Bisericii au REACȚIONAT imediat
Rezultate Alegeri Locale 2020. Lista completă cu primarii PSD, PNL, USR-PLUS din țară. Hartă
Minerva Horoscop 2021: Primul horoscop, complet diferit pentru 3 zodii. Vor avea parte de premiere
Rezultate ȘOC și în țară la alegeri! Avem toate detaliile. Toate cifrele
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Un om de afaceri care l-a depăşit cândva pe Bill Gates şi a fost cel...
Inchide