Corpul de control încearcă MUȘAMALIZAREA situației! Asistenta Mariana LUCEANU, dată afară de la Spitalul Universitar, revine cu NOI ACUZAȚII

Corpul de control încearcă MUȘAMALIZAREA situației! Asistenta Mariana LUCEANU, dată afară de la Spitalul Universitar, revine cu NOI ACUZAȚII
Publicat: 08/12/2018, 18:21

Deși a fost angajată a Spitalului Universitar de Urgență Bucureștitimp de 20 de ani,Mariana Luceanu a fost concediată în luna octombrie. Ea spune că motivul este că a vorbit public despre neregulile din spital, din cauza cărora a făcut greva foamei timp de 15 zile. Mariana Luceanu susține că niciodată nu a fost în spital atâta haos cum este sub conducerea Adrianei Nica.

„A stat cumințică până a obținut numirea oficială pe post,” a declarat pentru Mediafax Mariana Luceanu. „De atunci s-a rupt filmul. A început haosul în spital.”

Printre marile probleme cu care s-a confruntat fosta asistentă estelipsa materialelor sanitare.

„Te duceai și spuneai ce lipsește și nu te băgau în seamă. Absolut tot ce cereai – iar acum vorbesc din ce mi-au spus colegii și ce am văzut eu cu ochii mei – cine făcea cerere sau avea vreo nevoie, treceau și cele 30 de zile legale și nu primeau niciun răspuns.(…) Chestii care în Spitalul Universitar nu s-au făcut niciodată,” afirmă fosta asistentă.

O problemă gravă în Spitalul Universitar București este sterilizarea necorespunzătoare a instrumentelor, dezvăluie fosta asistentă.

„Sterilizarea nici la ora actuală nu se face. (…) Acolo trebuie niște oameni instruiți și calificați care să știe cum se spală. Fetele din sala de operație coboară în lift cu instrumentele folosite în aceeași trusă în care sunt și instrumentele sterile, nu sunt containere speciale de transport. (…) Cobori de la etajul 11, unde este ultima sală de operație, cu instrumentarul infectat cu sângele pacientului, nu există lift de bloc operator și este un culoar foarte lung până ajungi la sterilizare. Asta înseamnă contaminarea a tot ce este în preajma ta,” explică Mariana Luceanu.

Ea susține că fostul director Sorin Oprescu își menține influența în managementul Spitalului Universitar București: „Eu cred că jumătate conduce Oprescu, ce ține de administrație, și jumătate Adriana Nica, ea este cu răutatea. Nu am dovezi, dar asta e strict părerea mea personală.”

În luna august, Mariana Luceanu a stat în greva foamei timp de 15 zile, încercând să tragă un semnal de alarmă privind neregulile din spital.

„Am fost în grevă pentru că în spital se întâmplau lucruri ciudate și comportamentul vis-a-vis de salariați,” explică ea. „Nu poți să stai să umbli cu biciul. Omul înțelege de vorbă de bună. Nu înjuri, nu trântești, nu te comporți așa.(…) Severitatea este una, răutatea este alta. A fi sever este un lucru bun ca manager, a fi rău și a face rău celui care nu este de acord cu tine este cu totul altceva. Cine nu este de acord cu ea (n.r. – managerul) este împotriva ei și atunci se încearcă înlăturarea respectivului.”

Ea este convinsă că nici acum situațianu s-a schimbat.

„Toată lumea vine cu scârbă la serviciu, nimeni nu vorbește și suportă toate greutățile. Colegii mei de la anestezie stau acum în frig la 10 grade și vor să-și cumpere calorifer electric, iar conducerea le spune că le va confisca sau arunca. Condiții nu au.”

Mariana Luceanu acuză Corpul de control al ministrului Sănătății că a mușamalizat situația descoperită în spital.

„Eu nu cred în acest corp de control pe care ministrul a tot promis că-l face public, dar nu a făcut nimic public. Am ajuns la ideea că e o întreagă mușamalizare acest corp de control. Acest control a fost ca celelalte controale – s-a încercat ascunderea mizeriei sub preș și ridicarea îl slăvi a unora sau a altora. Până nu văd un raport public, voi crede că se încearcă mușamalizarea cazurilor la Spitalul Universitar de Urgență.”

Mariana Luceanu acuză conducerea spitalului că a concediat-o pentru că a dezvăluit neregulile existente.

„Am fost concediată pentru că am vorbit public, e la mintea cocoșului. S-au legat de 4-5 zile în care am fost lipsă din serviciu. Nu am afectat cu nimic viața bolnavului, nu am fost la discotecă, am fost în curtea spitalului unde eram în grevă. Nici măcar acasă la familie nu am fost”, a mai spus femeia.

Directorul Spitalului Universitar Bucureșești Adriana Nica nu dorește să comentezeacuzațiile unui fost angajat al unității.

„Afirmațiile unei foste angajate nu le comentez. Dumneaei poate să afirme ce vrea, când vrea și cum vrea. Este dreptul dumneaei. Dreptul meu este să fac lucrurile să funcționeze normal în spital și dacă doamna are ceva de comentat, eu nu comentez. Este un raport pe care l-a întrunit Corpul de Control al ministrului Sănătății. Comunicarea acestui raport o va face doamna ministru când va considera că este oportun. Raportul este finalizat în totalitate”, a declarat Nica pentru Mediafax. În momentul concedierii Marianei Luceanu, directorul susținea că i-a desfăcut contractul de muncă din motive disciplinare.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, în luna octombrie și efectuează o anchetă la Spitalul Universitar de Urgență București, în legătură cu concedierea asistentei medicale care a făcut greva foamei. În plus, Mariana Luceanu a dat în judecată SUUB pentru că i s-a desfăcut contractul de muncă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...