Cum să te protejezi împotriva bacteriilor din piscinile publice. Sfatul experților

Redactor:
Alexandra Mortu
Cum să te protejezi împotriva bacteriilor din piscinile publice. Sfatul experților
Una dintre bacteriile comune care se găsesc frecvent în piscinile publice este criptosporidioză care declanșează diareea. Parazitul ajunge în apă doar dacă o persoană care deja a fost infectată intră în piscină.

Ce este criptosporidioza?

Criptosporidioza este cauzată de parazitul numit Cryptosporidium. O persoana poate contracta parazitul pe cale orală.

„Practic este transmitere fecal-orală. Acesti tip de transmitere este cauza numărul 1″, a declarat pentru Health doctorul Waleed Javaid, director în cadrul departamentului de prevenire a infecțiilor și controlarea lor la Spitalul Mount Sinai din New York.

Prin urmare, dacă cineva care a asuferit de diaree în ultimele zile se hotărăște să sară în piscină, reminiscențe ale „afecțiunii” pot rămâne în apă și astfel alți utilizatori ai piscinei pot fi infectați.

Cei mai mulți oameni care contractează parazitul dezvoltă o formă ușoară a bolii.  Printre simptome s-ar putea regăsi și: diareea și disconfortul abdominal. Dar unii oameni pot dezvolta forme mai grave, mai ales cei care au un sistem imunitar la slab. În cazul acestora, vor suferi de diaree mai multe zile decât cei care au un sistem imunitar mai puternic.

Pentru persoanele cu un sistem imunitar mai slab, diareea se poate manifesta pe o durată de până la 3 săptămâni.

Ce poți face pentru a te proteja de parazit?

În primul rând, asigură-te că piscinile publica pe care le frecventezi sunt unele curate, bine întreținute.  Doctorul Javaid a sugerat frecventarea locurilor care au standarde înalte când vine vorba de igienă.

Acest lucru este important pentru toți cei care vor să meargă la piscină dar mai ales pentru cei care sunt mai susceptibili bolii.

De asemenea, fii atent dacă în preajma piscinelor se află animale, fie că e vorba de una publică, sau de una particlară, a unui vecin, rude etc., deoarece parazitul poate fi transferat și de la animal la om. 

 

×

Declarații susținute de ministrul Finanțelor și de cancelarul Prim-ministrului

Publicată de Gandul pe Miercuri, 27 mai 2020
Gândul LIVE!
Inchide