De ce a murit băiețelul de 1 an și 10 luni la Sanador? Decizia Colegiului Medicilor

Redactor:
Mihaela Gidei
Colegiul Medicilor a decis sancționarea, prin vot de blam, a medicilor de la Sanador care s-au ocupat de băiețelul de 1 an și 10 luni care a murit după o operație de hernie inghinală, deoarece concluzia anchetei arată că nu au fost respectate normele legale privind activitatea medicilor.

„Comisia de Disciplină, învestită cu soluționarea cauzei, a constatat că aspectele prezentate în reclamație și deduse judecății forului disciplinar vizează conduita terapeutică și atitudinea deontologică ale medicilor implicați, ceea ce face de jure obiectul cercetării disciplinare. Monitorizarea parametrilor vitali postoperator a fost insuficientă, ceea ce a condus la lipsa unei atitudini terapeutice active, legate de complicația postoperatorie apărută. Decesul s-a produs în urma apariției unui tematom retropertioneal, cauzat de lezarea unor vene ale funiculului spermatic stâng, urmată de instalarea unui șoc hemoragic inițial insidios, ulterior progresiv și ireversibil”, se arată în raportul Colegiului Medicilor din București.

Potrivit documentului, monitorizarea postoperatorie ar fi trebuit să fie una complexă și să includă explorări imagistice și biologice într-o secție de Terapie Intensivă pe o perioadă mai îndelungată, având în vedere comobrbiditățile preexistente ale copilului.

„Din punct de vedere al organizării activității medicale a spitalului, considerăm că nu a fost asigurată continuitatea activității medicale în gardă, conform legii, în ceea ce privește monitorizarea chirurgicală pediatrică. Comisia de Disciplină, după administrarea tuturor probelor apreciate ca fiind necesare, constată că faptele și împrejurările arătate mai sus au constituit abatere de la buna practică medicală”, se mai arată în concluziile comisiei de Disciplină.

În urma anchetei Colegiului Medicilor din Capitală, s-a decis sancționarea prin vot de blam medicilor chirurgi care au realizat actul operator și monitorizarea postoperatorie a copilului, a echipei de Anestezie și Terapie Intensivă participantă la monitorizarea postoperatorie a pacientului și sancționarea echipei de Pediatrie care l-a monitorizat.

Decizia vine după ce Colegiul Medicilor din Capitală s-a autosesizat în octombrie 2018, după ce un copil în vârstă de 1 an și 10 luni a murit la spitalul Sanador, în urma unei operații de hernie inghinală.

La acel moment, reprezentanții Spitalului Sanador au informat că documentația și declarațiile medicilor implicați arată că au fost respectate procedurile și protocoalele medico-chirurgicale aferente afecțiunilor respective. În acest caz, a fost deschis și un dosar penal.

 

Ce a păţit în ultimele zile din viaţă fratele lui Florin Salam! S-a stins în...
FOTO. Imagini incendiare cu Mirela Vaida de acum 15 ani! Atunci nu era vedetă şi...
Prognoza METEO! Au fost anunțate primele NINSORI în România. Când trecem la hainele groase de...
Live video Argeș – Craiova Scor. Singurul site care transmite meciul LIVE VIDEO
FOTO. Daniela Crudu, într-o lenjerie intimă sumară! Fanii au lăudat trupul care se vedea complet
ULTIMĂ ORĂ de la ANM! Ploi într-o zi cât într-o lună. Vremea se schimbă drastic...
Baronii PSD care îşi joacă ultima carte la alegerile locale de duminică
Hackerii din România se joacă de-a medicii. Cum au reușit să bage spaima în pacienți
Ce a păţit în ultimele zile din viaţă fratele lui Florin Salam! S-a stins în...
ALERTĂ pe piața alimentară! Toți cei care au cumpărat acest produs, sunt obligați să-l returneze...
Coreea de Nord nu se JOACĂ! Este INCREDIBIL ce a putut să pățească un înalt...
Exclusiv: Un primar din România a scăpat miraculos din ghearele morții, iar acum candidează din...
Un mare sfânt este prăznuit mâine! Sărbătoare pentru toți creștinii
Prognoza meteo iarnă 2020-2021: Când vin ninsorile în România?
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide