Gândul
  • Publicat:
Sănătate

De ce nu trebuie să le dăm bebelușilor să bea apă. Consumul le poate fi fatal

De ce nu trebuie să le dăm bebelușilor să bea apă. Consumul le poate fi fatal
Detalii în articol

De la hrănirea bebelușilor, la momentul propice al înțărcării lor, educația lor în ceea ce privește somnul sau opiniile experților, părinții se află, de multe ori, în situația de a fi bombardați cu informații extrem de importante pentru rolul lor în viața copilului. 

Acum, experții scot în evidență un nou risc cu care au de-a face aceștia, iar această îngrijorare aduce în prim-plan apa și consumarea ei de către bebeluși. 

Deși apa pare a fi cea mai puțin dăunătoare băutură, cu sfaturile îndreptate în direcția adulților, care sunt îndemnați să consume cât mai multă apă pentru sănătatea lor. 

Totuși, consumată de bebeluși, apa poate cauza intoxicații, care pot conduce la apariția convulsiilor și la intrarea în comă a micuților, dovedindu-se a fi chiar fatală, într-unele cazuri.

Aspectul general cunoscut în rândul părinților este acela că bebelușii ar trebui hrăniți doar cu laptele matern până la vârsta de șase luni, după care o gură de apă din când în când nu poate să-i facă rău. Totuși, experții arată că, până la vârsta de un an, copiii pot trăi fără apă. 

Acest lucru se întâmplă pentru că ei își iau toate fluidele necesare din laptele mamar sau formulele pentru bebeluși. Chiar și într-o zi toridă de vară, ei se pot hidrata prin intermediul acestor două alimente. 

Ca regulă, NU trebuie să-i dăm apă copilului până la vârsta de șase luni. 

Părinților li se transmite să nu le dea copiilor apă pentru că laptele matern și formulele de hrană conțin toți nutrienții necesari dezvoltării lor, cum ar fi proteine, vitamine, minerale, carbohidrați și grăsimi. 

Prin introducerea apei în dieta bebelușilor nu facem altceva decât să-i facem pe aceștia să piardă din nutrienții vitali creșterii lor armonioase. De aceea, este necesar ca formula de hrană să fie preparată corect. 

În aceste condiții, atunci când bebelușilor le este dată apă, ei pot ajunge la intoxicație, problemă care se poate dovedi fatală în cele din urmă. 

 

Inchide