De la „mai puține scuze” până la „vorbește singur”. Medicul Vasi Rădulescu îți spune 22 de lucruri pe care ar trebui să le faci în fiecare zi

De la „mai puține scuze până la „vorbește singur. Medicul Vasi Rădulescu îți spune 22 de lucruri pe care ar trebui să le faci în fiecare zi
Publicat: 24/06/2019, 10:40

Vasi Rădulescu a postat următorul mesaj pe Facebook:

„22 de lucruri pe care ar trebui să le faci în fiecare zi.

1. Scrie câteva idei pe o hârtie.

Scrie idei de cărți, de afaceri, de invenții, orice. Vei fi uimit ce idei bune vei avea, după un timp. Așterne cinci idei în fiecare zi.

2. Trăiește totul cu uimire.

Deschide larg ochii și bucură-te ca un copil de toate lucrurile care se întâmplă în jurul tău. O ploaie, o formă de nor, un zâmbet de copil, un cântec de pițigoi, conectează-te cu ele mereu și rămâi uimit de minunile lumii.

3. Nu mai amâna la nesfârșit.

Dacă un lucru îți ia câteva minute să îl faci, nu-l lăsa pe mâine ci fă-l chiar acum! Plătește o factură, spală vasele, fă curat, rezolvă ceva la o instituție, scrie o pagină la cartea ta; când rezolvi lucruri te simți din ce în ce mai bine.

4. Meditează.

Retrage-te undeva doar tu cu tine și eliberează-ți mintea de gânduri inutile. Respiră adânc, vizualizează cum aerul intră prin toate căile respiratorii, ține-l în plămâni câteva secunde bune și apoi eliberează-l în expir prelung. Repetă asta, iar și iar. Poți număra fiecare respirație, ajungând până la 100. Te detensionezi, te liniștești, te umpli de energie, vezi totul altfel.

5. Îmbrățișează creativitatea.

Eu scot telefonul, într-o pauză, și scriu un text, pe fugă. Sau inventez ceva și-mi surprind prietenii. Sau compun de novo o poveste. Fără creativitate aș fi un om anost. Scrie, compune, inventează, desenează, imaginează. Când faci ceva creativ, viața ta devine mult mai interesantă.

6. Simplifică, nu complica.

Păstrează mai puține lucruri materiale în jurul tău. Redu cheltuielile inutile. Renunță la prietenii care te trag în jos cu energiile lor negative. Redu opțiunile multiple care îți solicită mintea. Simplifică tot ce poți.

7. Stai departe de social media o bună parte din zi.

Este grozav să scapi de notificări (poți face numai asta, dacă vrei să ții totuși aplicațiile de social media instalate) și de gestul de a verifica totul la fiecare trei minute. Îți va crește semnificativ atenția pe ceva important. Vei spori eficiența într-un anume proiect. Vei simți că apreciezi altfel viața reală.

8. Stai ancorat în clipa prezentă.

La naiba cu trecutul, îți poate aduce nefericire. La naiba cu viitorul, totul va fi oricum în esență bine. Bucură-te de fiecare clipă și apreciază ceea ce ai: persoană iubită, prieteni, familie, puține lucruri materiale, multă uimire la fenomenele care se petrec în jur. Acum și aici.

9. Fă un duș rece.

Nu contează dacă e iarnă sau vară. Părul îl speli cu apă călduță, corpul îl speli cu apă a cărei temperatură o scazi progresiv până realizezi că e practic rece. Te vei simți minunat. Vei scăpa de anxietate și de alte tensiuni interioare. Te vei umple de energie. Vei realiza că mintea îți va merge altfel. Fă un duș rece.

10. Renunță la televizor.

Serios. Îți bați joc de creierul tău dacă stai cu orele vizionând emisiuni în care niște neica-nimeni vorbesc despre nimic. Televizorul e pierdere de timp prețios, pe care nu ți-l dă nimeni înapoi. Știrile importante le poți citi de pe platforme web de calitate.

11. Citește în fiecare zi, cât de mult poți.

Ia o carte cu tine oriunde, la metrou, la o cafenea, la job. Realizezi că reții puțin din ce citești, dar în realitate totul trece prin subconștient, generează noi idei, construiește conexiuni, te dezvoltă. În plus, cititul e o călătorie prin multe locuri, tu practic stând pe loc.

12. Pune preț pe somn, opt ore pe zi sunt sfinte.

Aruncă telefonul (trece-l pe dnd sau flight mode sau lasă-l în bucătărie – alarma o poți seta pe un mic ceas clasic), retrage-te într-o cameră întunecată (elimină luminițele de la diverse aparate), citește un text fictiv sub lumina lămpii, evită alimentele și apa înainte de culcare (dacă bei apă multă, rinichii se perfuzează mai bine când stai la orizontală, vei umple vezica și te vei trezi noaptea să mergi la baie).

13. Mărește zona ta de confort.

Altfel nu vei evolua niciodată. Dacă o iubești, spune-i. Dacă vrei jobul respectiv, luptă pentru el. Dacă vrei o colaborare, trimite o mie de emailuri. Încearcă, explorează, fă ceva nou. Învață un lucru, chiar dacă pare mărunt. Ai curaj. Nu contează cât greșești, cât ești respins, cât ești judecat. La naiba, o singură viață ai.

14. Spune un lucru pozitiv când ajungi seara acasă.

Da, ți se vor întâmpla multe chestii negative în trafic, la un ghișeu, la birou. Dar și multe pozitive. Când ajungi acasă, povestește ceva frumos celorlalți. La naiba cu relele! Vei seta energii pozitive și vei vedea cum ceilalți se vor plia pe starea impusă de tine.

15. Mai puține scuze.

Mă doare aia și ailaltă, sunt obosit, nu am energie, mi-e teamă, nu am chef. Pentru ceilalți, vei fi un ghimpe în pulpa degetului. Renunță la toate scuzele și începe să faci lucruri, să ieși din zona de confort, să-ți recâștigi forma și ritmul, să-i uimești pe cei de lângă tine cu optimismul tău. Nimeni nu vrea prieteni care se plâng tot timpul.

16. Supralicitează.

Când lucram în jurnalism, mă mai întrebau prietenii pentru ce reviste am scris. Le dădeam exemple cunoscute și cu multe nu avusesem nicio colaborare. S-ar putea să interpretați asta drept minciună, dar pentru ambiție e un stimul excelent. Știam că trebuie să ajung la nivelul expus și cumva făceam tot posibilul ca să colaborez cu toate revistele amintite. Ceea ce s-a și întâmplat.

17. Vorbește singur.

Oriunde. Nu te gândi că ceilalți te vor considera nebun sau te vor judeca în fel și chip, oricum o vor face. Vorbește tu cu tine, e un mecanism excelent pentru a consolida unele informații și pentru a elimina gândurile în exces. O poți face și-n gând, dacă ai unele rețineri.

18. Dacă stai 50 de minute pe scaun, fă mișcare 10.

Statul pe scaun ne face praf sănătatea. Este o plată mult prea mare pe care o datorăm lucrului la birou, prin corporații, sau poziției de acasă, la televizor, la desktop, unde vreți. Evitați să stați mult timp pe scaun.

19. Când te plimbi, ascultă un podcast interesant.

Plimbarea e sănătate curată. Poți împușca doi iepuri în același timp, ascultând în căști un podcast, un audiobook, o înregistrare. Eu am protocoale întregi de cardiologie, informații complexe, toate făcute de mine în format audio. Le mai ascult din când în când, când sunt pe drum sau mă plimb. Sau ascult podcasturi interesante din afară sau de la noi.

20. Citește un roman de ficțiune înainte de culcare.

Mintea ta se va relaxa, procesând lejer termeni care nu necesită prea multă atenție. Nu citi cărți istorice sau tehnice, îți vor tulbura starea presomn.

21. Privește oamenii în ochi.

Le vei crea sentimentul de empatie, vei genera o conexiune puternică și-ți va fi mult mai ușor să faci un parteneriat solid a la long cu ei.

22. Ia-ți notițe.

Dacă observi ceva interesant, ia notițe pe un carnet sau pe telefon. Notează bucăți din cărți sau filme. Notează ce ai vrea să aprofundezi. De multe ori, când citesc o carte, o umplu de post-it-uri de diverse culori pe care scriu alte idei despre un subiect, reproduc o expresie, notez ce aș vrea să citesc pe lângă. Asta înseamnă dezvoltare”.

Vasi Rădulescu a început în 2018 un proiect de educație medicală numit Leapșa de Sănătate.

Foto: Dr. Vasi Rădulescu/ Facebook

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
Prințul Harry, presat de Meghan să se împace cu Familia Regală. Este un interes la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația