Deputat USR: Luxul de a sta alături de copilul bolnav. Spitalul de pediatrie din Brașov impune o taxă de 80 lei pe noapte pentru părinți

Deputat USR: Luxul de a sta alături de copilul bolnav. Spitalul de pediatrie din Brașov impune o taxă de 80 lei pe noapte pentru părinți
Publicat: 16/05/2019, 12:48

„Zilele acestea am dat peste un document care detalia cât trebuie să plătească cineva pentru a putea sta la spital alături de un copil bolnav care are peste 3 ani. Este vorba despre spitalul de pediatrie Brașov, iar suma se ridică la 80 lei/noapte. (…) Această situație este cu atât mai sensibilă cu cât în fața porților spitalului sunt zeci de părinți care sunt la telefon și spun cum nu vor rămâne alături de copii pentru că nu își permit. Astfel, copii chiar și în vârstă de 4 ani se trezesc după operații sau probleme medicale, singuri într-un pat de spital. Ce este în inima lor? Ce este în inima părinților care sunt nevoiți să-i lase? Cum arată asta pentru personalul medical? Așa consideră statul să facă: împiedică sau descurajează concurența, ne taxează 10% orice venit prin CASS pentru sănătate, iar când ne prinde la ananghie, ne mai taxează o dată. Însă, de această dată, vorbim despre drama unor copii vulnerabili cărora statul le interzice dreptul de a avea pe cineva drag aproape. Aici vedem cât ne costă cu adevărat sănătatea de stat”, a scris, pe Facebook, Claudiu Năsui.

Deputatul USR detaliază serviciile promise de spital pentru această taxă de 80 de lei.

„Cum s-a ajuns la acest cost? Prima componentă pare o glumă: li se promit părinților trei mese pentru suma de 7 lei pe zi. Ce anume se poate servi unui adult pentru 2,33 lei per masă? O simplă supă la cutie de la supermarket este în medie 2,34 lei. Apoi, avem secțiunea de utilități. Dacă mesele sunt puternic sub-evaluate, aici, deodată, avem o sumă de 35 de lei, pentru o persoană care stă în același salon cu pacientul pe care îl însoțește. Dacă e să ne uităm la consumul pe lună de energie al unei gospodării în România, vedem că 35 de lei este suma lunară plătită de o persoană (conform estimărilor World Energetic Council). Următorii 30 de lei pe zi bugetați sunt pentru dezinfectanți, în contextul în care o sticlă de dezinfectant concentrat pentru spital din care se fac 200 de litri de soluție de curățat se poate achiziționa pe piață cu 50 de lei. Ultima cheltuială de pe listă este cea pentru spălătorie, mai exact 8 lei pe zi. Prețul pentru curățatul, spălatul și călcatul unui cearceaf la o curățătorie profesionistă în București este, în medie, de 7,9 lei. Să fie serviciile acestea mai de calitate la spitalul pediatric din Brașov?”, a precizat Năsui.

El susține că zeci de părinți nu își permit să rămână alături de copiii lor.

„Această situație este cu atât mai sensibilă cu cât în fața porților spitalului sunt zeci de părinți care sunt la telefon și spun cum nu vor rămâne alături de copii pentru că nu își permit. Astfel, copii chiar și în vârstă de 4 ani se trezesc după operații sau probleme medicale, singuri într-un pat de spital. Ce este în inima lor? Ce este în inima părinților care sunt nevoiți să-i lase? Cum arată asta pentru personalul medical? Așa consideră statul să facă: împiedică sau descurajează concurența, ne taxează 10% orice venit prin CASS pentru sănătate, iar când ne prinde la ananghie, ne mai taxează o dată. Însă, de această dată, vorbim despre drama unor copii vulnerabili cărora statul le interzice dreptul de a avea pe cineva drag aproape. Aici vedem cât ne costă cu adevărat sănătatea de stat”, a mai scris deputatul USR, pe Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Actrița care i-a ÎNNEBUNIT pe bărbați! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului