Descoperire istorică despre o boală nemiloasă. Zona exactă din creier în care se dezvoltă

Descoperire istorică despre o boală nemiloasă. Zona exactă din creier în care se dezvoltă
Publicat: 18/02/2016, 16:17

Conform revizuirii unor probe medicale, locus coeruleus, situat aproape de baza trunchiului cerebral, poate fi mai important pentru funcția cognitivă decât a fost considerat anterior. Potrivit experților californieni, la pacienții cu demență, locus coeruleus se deteriorează de foarte devreme, încă de la 20 de ani.

Descoperirea, publicată în revista Trends in Cognitive Sciences, poate ajuta medicii să dezvolte noi metode pentru a trata Alzheimerul.

Locus coeruleus este o mică parte a trunchiului cerebral, care eliberează noradrenalină, un produs chimic responsabil pentru reglementarea ritmului cardiac, atenției, memoriei și cogniției.

Din cauza faptului că este conectat de alte părți ale creierului, este extrem de sensibil la efectele toxinelor și ale infecțiilor, afirmă oamenii de știință citați de dailymail.co.uk. Ei au descoperit că locus coeruleus este prima parte a creierului care prevede acumularea de tau, o proteină care a fost considerată factorul ce declanșează boala Alzheimer.

Echipa de la Universitatea din California de Sud a declarat că angajarea creierului în sarcini complexe, precum ascultarea muzicii dificile, rezolvarea rebusurilor sau un loc de muncă complicat, pot ajuta la prevenirea demenței.

Acest lucru se datorează faptului că noradrenalina, care este eliberată din locus coeruleus, atunci când persoana întâlnește dificultăți mintale, poate ajuta la încetinirea declinului cerebral.

Conform Descoperă, studii separate, efectuate cu șobolani și șoareci, au arătat că noradrenalina poate ajuta la protejarea celulelor creierului de inflamație și degenerare. Alte cercetări au arătat că persoanele care au locuri de muncă solicitante din punct de vedere mintal sau le plac jocurile complicate, cum ar fi integramele, tind să aibă rate mai mici de demență.

În 2015, s-a estimat că există 46,8 milioane de oameni în întreaga lume, care au fost diagnosticați cu demență.

Conform oragnizației Alzheimer Disease International, acest număr se va dubla la fiecare 20 de ani, ajungând la 74.700.000, în 2030, și la 131.500.000, în anul 2050.

Demența afectează în principal persoanele mai în vârstă, cu toate că există o înregistrare tot mai mare a cazurilor care încep să prezinte simptome înainte de vârsta de 65 de ani. Cifrele arată că există peste 9,9 milioane de cazuri noi de demență în fiecare an la nivel mondial, ceea ce înseamnă un caz nou la fiecare 3,2 secunde.

„Educația și carierele atractive produc o întârziere a «rezervei cognitive» și cresc eficiența creierului. Provocarea mintală de-a lungul întregii vieți ar putea contribui la rezerva cognitivă”, a declarat autorul studiului, profesorul Mara Mather, expert în cogniție și îmbătrânire.

„Aproximativ o jumătate de milion de oameni din Marea Britanie trăiesc cu Alzheimer și nu există tratamente pentru a stopa daunele cauzate de boală. Acest studiu reunește anii de cercetare într-o regiune a creierului numită locus coeruleus, care pare a fi un sit precoce al leziunilor bolii Alzheimer”, a declarat Rosa Sancho, de la Centrul de Cercetare a Alzheimer din Marea Britanie.

Este important ca specialiștii din întreaga lume să investigheze stadiile inițiale ale bolii Alzheimer și să cerceteze de ce unele părți ale creierului sunt mai vulnerabile la daune decât altele, deoarece acest lucru va ajuta la producerea noilor tratamente.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...