DIETA CU HRIȘCĂ. Poți slăbi până la 12 kilograme în 2 săptămâni dacă urmezi aceste reguli

Redactor:
Ana Matei
DIETA CU HRIȘCĂ. Poți slăbi până la 12 kilograme în 2 săptămâni dacă urmezi aceste reguli
Dieta cu hrișcă

O dietă strictă, dar care dă rezultate pentru persoanele care își doresc să slăbească într-un timp relativ scurt este celebra dietă cu hrișcă. Întrucât hrișca are rolul de a tăia apetitul, această dietă poate ajuta la pierederea a până la 12 kilograme în decursul a două săptămâni.

Dieta cu hrișcă presupune foarte multe restricții și este destul de greu de ținut, însă rezultatele sunt satisfăcătoare.

O persoană care vrea să slăbească urmând această dietă trebuie să mănânce hrișcă fiartă, aceasta având rolul de a tăia apetitul.

Boabele de hrişcă sunt energizante şi hrănitoare, fiind un aliment nutritiv cu un conţinut scăzut de calorii.

Cum se gătește hrișca

Acest aliment este ușor de gătit. Într-o cană se pune hrișcă, peste care se toarnă apă fierbinte. Se lasă peste noapte și se poate servi cu iaurt și chefir.

În timp ce ții dieta cu hrișcă poți mânca, pe lângă hrișca fiartă, fructe, chefi,r iaurturi cu puţine calorii suplimente cu multivitamine.

În fiecare zi a dietei trebuie să mănânci terci de hrișcă și iaurt cu 1% grăsime, dar nu mai mult de un litru pe zi. Trebuie s consume 2 litri de apă zilnic și ai voie să bei ceai și cafea neîndulcite, dar să nu depășești trei litri de lichide pe zi. Ai voie să mănânci fructe, dar în cantități moderate.

Consumul băuturilor alcoolice este strict interzis în cadrul acestei diete. În timpul dietei și după terminarea ecesteia este recomandat să consume suplimente cu multivitamine.

Cum te menții după dieta cu hrișcă

După ce ai dat jos kilogramele nedorite, este indicat ca următoarele câteva zile să nu consume mai mult de 600 de calorii pe zi. După două săptămâni de la finalizarea dietei îți poți dubla numărul de calorii ingerate, potrivit diet-health.net.

Persoanele care au respectat cu exactitate regulile acestei diete au slăbit în 2 săptămâni între 7 și 12 kilograme. Pe lângă efectul de slăbire, dieta cu hrișcă are și un effect detoxifiant.

Este important de știut că nu este recomandat să ţii foarte des această dietă cu hrişcă, pentru că este destul de săracă în elemente nutritive, întrucât nu presupune o alimentaţie variată. Acastă dietă, uurmată în exces poate poate destabiliza organismul.

Inchide