Experți, după explozia de la laboratorul Vector: O boală mortală s-ar răspândi în jurul lumii în mai puțin de 36 de ore și ar omorî 50 de milioane de oameni

Experți, după explozia de la laboratorul Vector: O boală mortală s-ar răspândi în jurul lumii în mai puțin de 36 de ore și ar omorî 50 de milioane de oameni
Publicat: 18/09/2019, 18:28

În primul raport al organizației se precizează faptul că la nivel internațional nu suntem pregătițiți să facem față unor pandemii sau epidemii majore, iar dacă acestea ar fi declanșate s-ar crea un haos social total.

„Potrivit analizei noastre, bazată pe mai multe surse, lumea este foarte slab pregătită pentru așa ceva”, a declarat un membru din conducere și director Academiei Naționale de Medicină din Statele Unite ale Americii.

The Global Preparedness Monitoring Board a fost creat de Organizația Mondială a Sănătății și Banca Mondială drept o organizație independentă a cărui scop este monitorizarea pregătirilor pentru eventualele pandemii și epidemii.

Organizația a fost creată datorită modului în care au funcționat lucrurile în timpul epidemiei de Ebola care a avut loc în vestul Africi, în 2014-2015.

Cercetătorii au analizat modul în care o boală care poate fi transmisă prin aer – spre exemplu, gripa – se poate răspândi în jurul lumii.

Se pare că o boală letală, precum gripa spaniolă, s-ar putea răspândi în jurul lumii, mai ales prin intermediul traficului aerian, în mai puțin de 36 de ore și ar putea omorî mai multe de 50 de milioane de oameni.

„În plus față de nivelul tragic al mortalității, o asemenea pandemie ar cauza panică, ar destabiliza securitatea națională și ar avea un impact global la nivelul economiei și al comerțului”, potrivit raportului întocmit de Global Preparedness Monitoring.

În această primăvară, Organizația Mondială a Sănătății a transmis un semnal de alarmă în ceea ce privește o viitoare epidemie de gripă.

„Întrebarea este nu dacă vom avea o nouă pandemie, ci când”, a declarat directorul geneal Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Recent, Organizația Mondială a Sănătății a publicat un alt raport în care s-a estimat impactul economic ăe care l-ar avea la nivel global o epidemie de gripă spaniolă. Se pare că suma se ridică la 500 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă 0,6 % din venitul global.

Încă un aspect important din raportul publicat este faptul că foarte multe țări nu ar putea face față unei astfel de epidemii. În primul rând, ar realiza destul de târziu că e vorba de o epidemie iar sistemul național de sănătate nu i-ar putea face față pentru că nu ar avea medicamentele necesare pentru contracararea acesteia. De asemenea, multe țări nici nu ar avea resursele financiare necesare pentru o intervenție majoră.

Primul pas într-o astfel de situație ar fi ca țările să își analizeze din timp capacitatea de a face față unei astfel de situații, de a-și identifica punctele slabe.

Zilele trecute a avut loc o explozie la un laborator din Rusia. Cunoscut sub numele de „Vector”, acesta este unul dintre cele două din Rusia în care sunt mostre ale unor virusuri extrem de periculoase, precum Ebola și variola, transmiteThe Guardian.

Citește continuarea…

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
ULTIMĂ ORĂ! Oana Roman, în doliu: 'Sper că acolo unde este acum să fie lumină'
FOTO. Imagini incendiare cu fosta soție a lui Marian Drăgulescu! Larisa s-a dezbrăcat în lanul...
Ficat mărit și gras? EVITĂ 15 alimente care cresc riscul de ciroză
Răzvan Simion, ATAC la adresa Lidiei Buble?! Ce a putut spune în direct: „De un...
Își va continua cariera în Ceruri! Dănuț Radu, fotbalistul din cale afară de cuminte care...
După ploi, direct caniculă. Temperaturile vor ajunge la aproape 40 de grade în România, zonele...
Israelul îşi ameninţă adversarii. Ce a transmis premierul Naftali Bennett inamicilor statului
BANCUL ZILEI – Pițipoanca pipăită în autobuz
Controversele pe tema educației sexuale în școli continuă în România. Țara din UE în care...
ULTIMĂ ORĂ! Oana Roman, în doliu: 'Sper că acolo unde este acum să fie lumină'
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Anunțul ÎNSPĂIMÂNTĂTOR pentru toți cei cu mașini pe benzină și motorină. Câți ani mai permite...
Vă amintiți de momentul „Basic Instinct”? S-a întâmplat din nou, în direct la TV, iar...
Se spală de Rusalii 2021? Ce spun preoții. Este sărbătoare mare în calendarul ortodox
George Burcea a lăsat-o cu gura căscată pe Viviana Sposub! Nici Andreea Bălan nu a...
Doliu uriaș în România. A murit un cunoscut cântăreț. Boala l-a răpus la 49 de...
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...