Focar de hepatită în Bacău, unde zece persoane, din care opt sub nouă ani, au contractat virusul

Focar de hepatită în Bacău, unde zece persoane, din care opt sub nouă ani, au contractat virusul
Publicat: 14/05/2013, 20:34
Actualizat: 10/02/2016, 06:19

Un focar de hepatită de tip „A” a fost confirmat de autoritățile sanitare în localitatea băcăuană Itești, după ce zece persoane, din care opt copii cu vârsta de până la nouă ani, au fost diagnosticate cu această boală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Un număr de zece persoane din localitatea Itești, județul Bacău, au ajuns la spital, unde au fost diagnosticate de către medici cu hepatită de tip „A”, cunoscută și ca „boala mâinilor murdare”.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bacău, majoritatea cazurilor de boală sunt la copii sub nouă ani, printre cei care au contractat virusul hepatic fiind chiar și un copil de doi ani.

„Cu excepția unui singur caz, celelalte au fost confirmate serologic, prin analize de laborator. Cauza apariției focarului de hepatită este lipsa măsurilor elementare de igienă, transmiterea virusului făcându-se prin contact, după ce copiii s-au jucat împreună”, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX medicul epidemiolog din cadrul DSP Bacău, Anca Dancău.

Pentru a preveni extinderea focarului, autoritățile sanitare băcăuane au făcut vaccinări în rândul celor 13 copii de grădiniță din Itești. Totodată, medicul de familie din localitate supraveghează clinic întreaga comunitate, fiind totodată intensificate și măsurile de dezinfecție, în special în unitățile de învățământ.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase