FRICA de necunoscut: Cum să faci față SCHIMBĂRILOR și SITUAȚIILOR IMPREVIZIBILE în noul an

FRICA de necunoscut: Cum să faci față SCHIMBĂRILOR și SITUAȚIILOR IMPREVIZIBILE în noul an
Publicat: 07/01/2019, 20:24

Schimbarea partenerului de viață, a job-ului, a școlii, a țării, a orașului sau a grădiniței sunt câteva dintre schimbările care deși ne sperie sunt inevitabile.

CSÎD: Până la urmă este schimbarea – singura constantă din viața noastră?

Corina Cerchez: Aproape fiecare zi care trece peste noi, ne aduce în viața cotidiană o „întâmplare” mai mică sau mai mare. Poate fi orice: o persoană, o emoție, un sentiment, un gând, un proiect, un loc nou, o carte, un film, nașterea unui copil sau o pierdere. Contactul cu toate acestea generează schimbare. Nu ne naștem răi sau buni, ne naștem „goi”, înzestrați cu instincte de bază, dar „ne umplem”, ne transformăm cu fiecare experiență pe care o trăim, indiferent ce anume generează situația respectivă. Schimbăm mereu câte ceva, în funcție de ceea simțim în relațiile cu ceilalți, cu mediul, cu întâmplările trecute sau prezente din viața noastră.

Cum faci față schimbărilor – prima mare schimbare este grădinița

CSÎD: Dar care sunt cele mai întâlnite schimbări și cum reacționăm la ele?

Corina Cerchez: Intrarea în colectivitate, grădinița, este prima schimbare importantă din viețile noastre, urmată de școală, liceu, studii universitare, job care ne confruntă cu experiențe și oameni noi. Schimbăm locuința, partenerul, prietenii, profesia, chiar și țara. Fiecare astfel de pas ne confruntă cu temeri mai mici sau mai mari, ne declanșează emoții mai mult sau mai puțin gestionabile.

Citește continuarea pe CSID!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase