• Publicat:
  • Actualizat:
Sănătate

Greșelile pe care le facem atunci când ne spălăm pe cap

Greșelile pe care le facem atunci când ne spălăm pe cap
Părul nostru este lipsit de stălucire de a doua zi după ce ne-am spălat pe cap

Deseori, părul nostru este lipsit de strălucire de a doua zi după ce ne-am spălat pe cap. Experții în frumusețe spun că de cele mai multe ori suntem tentați să face mici greșeli, din cauza cărora podoaba capilară se îngrașă repede și are un aspect murdar.

Huffigton Post a realizat un top 5 cu cele mai frecvente greșeli pe care le facem atunci când ne spălăm pe cap.

● De ani de zile folosim aceeași marcă de sampon. Hairstilistul Mario Russo spune că neschimbarea șamponului poate reprezenta un motiv pentru care facem mătreață. Expertul recomandă ca o dată la câteva luni să schimbăm marca de șampon, dar care să fie indicată pentru tipul nostru de păr.

● Înainte de a aplica șamponul, doar ne umezim părul. Procedând astfel riscăm ca părul să nu fie spălat cum trebuie. Astfel, înainte de a aplica șamponu,l udați bine podoaba capilară. Stați sub jetul de apă minute bune înainte de șamponare.

● Aplicăm șamponul doar în anumite puncte de pe scalp. Atunci când ne spălăm pe cap șamponul nu se aplică doar în creștetul capului, ci și la nivelul cefei și în părți. Astfel, șamponul va acoperi toată suprafața scalpului și podoaba capilară va fi spălată bine pe toată suprața ei.

● Zgâriem scalpul cu unghiile. Scalpul se masează ușor cu buricele degetelor, deoarece riscăm să ne zgâriem și să ne deteriorăm pielea capului.

● Ne clătim cu apă fierbinte. Specialiștii în frumusețe spun că apa fierbinte usucă firul de păr și scalpul. În plus, apa fierbinte decolorează părul. Astfel, este recomandat să ne spălăm și clătim cu apă călâie. 

Inchide