Lista alimentelor pe care nu ar trebui să le mâncăm înainte de culcare

Lista alimentelor pe care nu ar trebui să le mâncăm înainte de culcare
Publicat: 10/02/2015, 14:10

Healthy Diet Base a alcătuit o listă de alimente care nu ar trebui mâncate noaptea, pentru a preveni apariția insomniei.

● Ciocolata conține cofeină, în special cea neagră. Cofeina este un ingredient ce se găsește în mod normal în cacao, substanță folosită la fabricarea ciocolatei. Același ingredient se găsește și în cafea, băutură adesea consumată dimineața și care are rolul de a ne trezi. Nutriționiștii spun că ciocolata neagră are un conținut mult mai ridicat de cofeină decât oricare alt sortiment de ciocolată.

● Mâncarea condimentată trebuie și ea evitată înainte de a ne băga la somn. Acest tip de alimente se digeră greu, iar odată cu lăsarea serii digestia încetinește. Nutriționiștii spun că în timpul nopții organismul este programat să se odihnească, nu să digere, astfel că riscul apariției tulburărilor de somn este destul de ridicat mai ales dacă mâncăm alimente condimentate. În plus, cercetătorii canadieni de la Spitalul Sacré-Coeur, coordonați de Tore Nielsen, au descoperit că persoanele care obișnuiesc să mănânce picant înainte de a se băga la culcare sunt predispuși să aibă coșmaruri. Pentru a evita atât coșmarurile, cât și tulburările de somn, specialiștii recomandă să mâncăm condimentat cu cel puțin două-trei ore înainte de a ne baga la culcare.

● Alcoolul este adesea băut de unele persoane înainte de culcare pe motiv că acesta induce somnolența. Fals, afirmă medicii care spun că această afirmație nu este decât un mit. Studiile de specialitate au arătat că persoanele care obișnuiesc să bea alcool înainte de a se culta prezintă un risc ridicat de a se trezi de mai multe ori peste noapte.

● Mâncarea grasă predispune la insomnie. Medicii spun că oricât de apetisante ar fi o felie de pizza sau un hamburger la cină, aceste preparate trebuie evitate deoarece vom avea probleme cum somnul. Acest lucru a fost demonstrat științific de cercetătorii de la Universitatea din Minnesota, împreună cu cei de la Minneapolis Veterans” Affairs Medical Center. Aceștia au descoperit că alimentele care au un conținut ridicat de grăsimi ar putea duce la deteriorarea calității somnului.

● Carnea roșie trebuie exclusă din meniul cinei. Unele alimente precum laptele, untul de arahide și brânza conțin ingredinte care induc somnolența. Acestea trebuie combinate cu carbohidrați. Această combinație îți garantează un somn bun, spun medicii. De partea cealaltă, canea roși, deși este bogată în proteine și este indicată în curele de slăbire, aceasta trebuie evitată înainte de culcare. Carbohidrații se digeră ușor, în timp ce proteinele de înaltă calitate se digeră greu. În plus, carnea roșie conține tyrosine, un aminoacid ce stimulează creierul și care ne ține treji.

● Fructele și legumele sunt și ele pe lista alimentelor ce trebuie evitate la cină. Cei mai mulți dintre noi considerăm că fructele și legumele sunt bune, dar medicii spun că acestea nu pot fi mâncate în orice perioadă a zilei. Roșiile, de exemplu, mâncate noaptea, provoacă indigestia.

● Apa duce la apariția insomniei. Poate suna ciudat, dar dacă bem apă înainte de culcare ne vom trezi peste noapte ca să ne ducem la baie. Pentru a evita apariția tulburărilor de somn este indicat să bem apă cu două ore înainte de somn.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
Florin Piersic, în stare GRAVĂ când a ajuns la spital! Declarațiile șocante ale medicilor
Medicii iau în calcul să îi amputeze piciorul lui Florin Piersic, din cauza infecţiei cu...
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Hailey Bieber este însărcinată cu primul copil! Anunțul emoționat făcut de Justin Bieber | Foto
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Medicii de la Spitalul „Foişor” despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Starea generală...
Substanța SALVATOARE din MÂNCARE! Pur și simplu este o MINUNE
Apare un NOU buletin de identitate. Decizie doar pentru cei cu telefon mobil
Veste proastă pentru mulți români. Nu mai pot merge în vacanță aici
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
”Am chemat salvarea. Șocul a fost groaznic” Dinu Maxer a trecut prin momente de panică...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Țările care ar putea recunoaște statul palestinian în următoarele săptămâni