Lista motivelor neobișnuite din cauza cărora ne îngrășăm: de la prietenii cu care ne petrecem timpul la bronzul artificial

Lista motivelor neobișnuite din cauza cărora ne îngrășăm: de la prietenii cu care ne petrecem timpul la bronzul artificial
Publicat: 14/10/2012, 10:31
Actualizat: 18/05/2015, 22:09

Dieta dezorganizată, bogată în grăsimi „rele” și zaharuri, sedentarismul, stresul și tulburările de somn sunt doar o parte dintre factorii responsabili de luarea în greutate. Studiile recente arată că există o serie de alte motive din cauza cărora ne îngrășăm.

Mai jos puteți regăsi lista motivelor neobișnuite din cauza cărora luăm în greutate.

● Anturajul ne poate influența greutatea. Un studiu publicat în revista „Public Library of Science ONE” arată că persoanele care își petrec timpul cu prieteni care au mai multe kilograme decât ele, au tendința de a lua la rândul lor în greutate. Oamenii de știință au studiat comportamentul elevilor din două licee și au descoperit că elevii supraponderali care se împrieteneau cu persoane mai slabe aveau o șansa cu 40% mai mare să slăbească pe parcursul unui an. În cursul cercetării, experții au mai constatat că elevii care aveau prieteni obezi se confruntau cu un risc cu 56% mai mare de a lua în greutate într-un an.

● Gențile excesiv de grele măresc statul adipos. Un medic estetician a sesizat faptul că unele dintre pacientele sale aveau un strat de grăsime mai mare într-o anumită parte a corpului. Ulterior, medicul și-a dat seama că era vorba de partea pe care femeile își țineau gentile supradimensionate. În timp, greutatea genții afectează postura corpului, ceea ce duce la o distribuție inegală a grăsimii în organism, este de părere medicul. Acesta spune că atunci când purtăm o greutate mare pe un umăr, nu numai că mușchii din acea parte a corpului muncesc mai mult, dar se crează un dezechilibru general al posturii care va influența modul în care se dezvoltă stratul adipos și automat modul în care ne îngrășăm.

● Pantalonii excesiv de strâmți ne pun în pericol fermitatea pielii. „Pantalonii strâmți sunt ca un suport pentru mușchii coapselor, feselor și cei din partea de jos a abdomenului, lăsându-i să se relaxeze și să lenevească și împiedicând și circulația periferică și limfatică. Tocmai de aceea, pe aceste părți ale corpului se depune foarte ușor și celulita”, spune dr. Cristina Bogdan, medic homeopat. Specialistul recomandă persoanelor care sunt sedentare, dar care nu vor să renunțe să acest tip de pantaloni, să opteze pentru creme și geluri care mențin fermitatea pielii.

● Bronzul artificial contribuie la deteriorarea siluetei. Oamenii de știință din Suedia au descoperit că loțiunile autobronzante conțin ftalați, substanțe dovedite a fi nocive siluetei. Rezultatele au arătat că pe termen lung, această substanță predispune la luarea în greutate, dar și la apariția diabetului. Cercetătorii sunt de părere că ftalații distrug echilibrul hormonal, ceea ce provoacă probleme de greutate. Odata ajunși în corp, favorizează depunerea grăsimilor în zona abdominală, din cauza dezechilibrului hormonal pe care-l generează.

● Adoptarea dietelor din cărțile de profil fac mai mult rău decât bine. Un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Minnesota, SUA, arată faptul că persoanele care citesc articole despre diete și pierderea în greutate sunt tentate să adopte măsuri extreme pentru a scăpa de surplusul de kilograme, precum administrarea de laxative sau fumatul. „Decât să apeleți la astfel de metode de slăbit, care nu dau nici rezultate, iar în timp afectează grav sănătatea, mai bine ar fi să opteți pentru o dietă adecvată și personalizată ce poate fi asociată cu suplimente alimentare cu rol în reglarea metabolismului”, susține medicul Cristina Bogdan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...