• Publicat:
  • Actualizat:
Sănătate

Masca pe bază de mere, ideală pentru ten în sezonul rece

Masca pe bază de mere, ideală pentru ten în sezonul rece
Odată cu scăderea temperaturilor consultanții în frumusețe spun că rutina de îngrijire a pielii trebuie adaptată sezonului rece

Odată cu scăderea temperaturilor, consultanții în frumusețe spun că rutina de îngrijire a pielii trebuie adaptată sezonului rece. Potrivit acestora, măștile naturale reprezintă o soluție la îndemâna pentru a menține pielea hidratată în această perioadă a anului.

Dana Sota, autoarea cărții „Frumusețea se învăță”, spune că masca pe bază de mere nu ar trebui să lipsească din ritualul de frumusețe în sezonul rece. Un mare avantaj al acestui tratament de îngrijire a pielii îl reprezintă faptul că merele reprezintă o sursă bogată de vitamina C, antioxidant recunoscut pentru efectele sale benefice împotriva ridurilor .

Pentru a realiza această mască aveți nevoie de un măr, iaurt, miere și puțin praf de amidon alimentar. Mărul se dă prin răzătoare și se amestecă cu trei lingurile de iaurt, de preferință nedegresat. Se obține astfel un piure în care se adaugă un vârf de lingurință de praf de amidon și o linguriță de miere.

Toate ingredintele se amestecă bine până se obține un amestec omogen, care se va aplica pe față, gât și decolteu. Masca din mere se lasă să acționeze timp de 20 de minute, iar apoi se îndepărtează cu apă călduță.

„Este bine de știut că amidonul are și o acțiune de închidere a porilor, de aceea este indicat ca ingredientul să fie folosit din când în când în tratamentele de îngrijire a tenului și să fie adăugat în cantități reduse”, spune Dana Sota.

Inchide