MURĂTURILE în oțet din comerț sunt pline de ADITIVI și pot cauza CANCER GASTRIC. Ce REȚETE SĂNĂTOASE poți face acasă

MURĂTURILE în oțet din comerț sunt pline de ADITIVI și pot cauza CANCER GASTRIC. Ce REȚETE SĂNĂTOASE poți face acasă
MURĂTURILE în oțet din comerț sunt pline de ADITIVI și pot cauza CANCER GASTRIC. Ce REȚETE poți face acasă

„Folosirea aditivilor alimentari a devenit o practică obișnuită în industria alimentară, iar consumatorii trebuie să evite alimentele cu aditivi, deoarece creează mari probleme de sănătate pe termen lung. Aceștia au numai un rol tehnologic, acoperind calitatea scăzută a ingredientelor principale, creând percepții false privind anumite caracteristici organoleptice, cum ar fi aspectul, prospețimea, culoarea, gustul și aroma”, a declarat conf. univ. dr. Costel Stanciu, președinte APC, care a arătat c asociația a analizat compoziția a 52 de mărci de murături în oțet de pe piață.

Rezultatele analizei APC arată că cele mai frecvente modificări ale produselor supuse conservării și păstrării se referă la schimbarea caracteristicilor fizice (de formă și senzoriale, ale structurii) și la producerea de reacții și substanțe de reacție (gaze, lichide). Alte modificări vizează pierderea de umiditate și substanțe utile, dezvoltarea de medii cu elemente microbiene dăunătoare, dar și folositoare (bacterii, mucegaiuri, ciuperci), admit realizatorii analizei citate.

Murăturile din comerț au o valoare energetică per 100 grame care variază între 11 kcal și 31 kcal. De asemenea, cantitatea de zahăr adăugat variază între 1,82 grame și 15 grame pentru 100 de grame de produs.

„Produsele analizate au un conținut ridicat de sare, care variază între 1,13 grame și 2,7 grame/per produs. Persoanele care consumă o cantitate de sare mai mare decât media au o presiune sanguină mai mare și au un risc crescut de hipertensiune arterială. Un adult are nevoie de 1,6 grame de sodiu zilnic, pe care și-l procură dintr-o linguriță rasă de sare (6 grame)”, mai susțin reprezentanții APC.

Pentru a evita consumul de aditivi alimentari pe care murăturile comercializate le conțin, reprezentanții Asociației citate recomandă consumarea conservelor de casă, deoarece pe lângă alegerea legumelor și folosirea unei rețete proprii, sunt mai sănătoase.

„Spălarea legumelor sau fructelor se face sub jet de apă, iar opărirea legumelor care urmează a fi congelate este esențială pentru păstrarea aromei, culorii, texturii și vitaminelor. Aceasta se face prin cufundarea a câte 500 grame de legume în 5 litri de apă clocotită, pentru câteva minute (3-4 minute plantele aeriene, 5-7 minute rădăcinoasele)”, mai spun reprezentanții asociației.

La prepararea murăturilor, ei spun că trebuie să fie evitată aspirina sau alți conservanți chimici, substanțele care grăbesc îngroșarea dulcețurilor și preparatelor din fructe (aditivi), cuptorul cu microunde sau fructele și legumele din import. Oțetul trebuie să fie alb (păstrează culoarea ingredientelor) și să aibă minimum 6 grade, iar sarea trebuie să fie brută, de salină sau marină, neiodată.

Asociația Pro Consumatori, fostă Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România – APC România, înființată în anul 1990, este o organizație de utilitate publică, membră a Organizației Europene a Consumatorilor.

 

 

Tragedie uriașă în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă în casă! S-a sinucis
FOTO. Loredana Groza, dezbrăcată total în aşternuturi! Şi-a lăsat sânii la vedere şi fanii au...
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
Live video Dinamo – UTA Arad Scor. Sigurul site care transmite live meciul
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
EXCLUSIV. Bărbatul celebru de pe lista neagră a SPP-ului. Ce se întâmplă cu el la...
Rezultate parţiale BEC de la ALEGERI LOCALE 2020 | Primăria Sectorului 1 se joacă la...
Secția de votare cu prezență de 0% la urne
Tragedie uriașă în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă în casă! S-a sinucis
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
În timpul unei SCUFUNDĂRI, o tânără a făcut o descoperire ȘOCANTĂ pe fundul mării. „Cum...
Pandele a rupt tăcerea! Calvarul prin care a trecut soția lui în ultimele luni. Nimeni...
Live video Hermannstadt – Botoșani Live SCORE. Gol spectaculos
Ultima oră: Nicușor Dan, procente în scădere. Mai are vreo șansă Firea?
Un bărbat a decis să mănânce numai cartofi timp de un an. Ce s-a întâmplat...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Povestea „ultimului dictator din Europa”. Şi cine sunt „minigarhii” care îl ajută să facă miliarde...
Inchide