Nașterile premature, cauzate de bacteriile contractate de femei în timpul actului sexual

Redactor:
Maria Bîrnaure
Nașterile premature, cauzate de bacteriile contractate de femei în timpul actului sexual
Nașterile premature, cauzate de o bacterie care ajunge în organismul mamelor în timpul sexului

Bacteriile comune transmise în timpul actului sexual normal sau oral ar putea ajunge în placentă și ar putea crește riscul de apariție a nașterilor înainte de termenul de 37 de săptămâni, se arată într-un studiu recent, citat de Daily Mail. 

Bacteriile, micoplasma și ureaplasma sunt microorganisme care trăiesc în corpul adulților sănătoși și nu fac stricăciuni majore, însă pot conduce la apariția infecțiilor tractului urinar și vaginozei bacteriane. 

Cu toate acestea, oamenii de știință cred acum că aceste infecții pot crește riscul nașterilor premature, când sunt prezente la femeile însărcinate. Nașterea prematură este principala cauză a bolilor apărute la copii și a mortalității infantile la nivel mondial. 

Oamenii de știință susțin că înțelegerea prezenței bacteriilor în timpul sarcinii poate ajuta la dezvoltarea medicamentelor care să oprească apariția nașterilor premature, salvând, astfel, multe vieți. 

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, aproximativ 15 milioane de bebeluși se nasc prematur anual, crescând astfel riscul de apariție a diverselor diabilități, cum ar fi paraliziile cerebrale, dezvoltarea încetinită a vorbirii și a motricității. 

Inchide