Nereguli la KFC. ANPC a descoperit germeni în gheața folosită la prepararea băuturilor răcoritoare

Nereguli la KFC. ANPC a descoperit germeni în gheața folosită la prepararea băuturilor răcoritoare
Publicat: 22/10/2019, 14:48

Paul Anghel a precizat că inițial controlul efectuat în rețelele fast food privea cantitatea de gheață pusă în pahar, mai mare decât cea prevăzută în normative, consumatorul primind o băutură diluată.

În cadrul controlului au fost prelevate probe de gheață care au fost verificate în laborator, fiind identificate bacterii. „Am vrut să limităm răspândirea acestei gheți cu probleme, respectiva mașină de gheață a fost sigilată, operatorului economic KFC i-a fost adus la cunoștință că aceste analize au fost făcute și că au fost depistate bacterii coliforme și enterococi intestinali. Analizele au fost repetate și în 5 dintre cele 7 unități verificate s-au găsit în continuare aceste probleme, bacterii coliforme, enterococi, Clostridium, lucruri care sunt de neacceptat, motiv pentru care se vor încheia documente prin care li se vor opri acele mașini de gheață”, a spus Paul Anghel

Directorul general ANPC spune că va fi alertat și Ministerul Sănătății și a fost luată decizia opririi temporare a furnizării cu gheață pentru băuturile carbogazoase.

Inspectorii ANPC au verificat și gheața de la McDonald’s, dar nu au fost descoperite, la analize, nereguli.

Controalele vor fi extinse în toate unitățile, a precizat Anghel, care a adăugat că producerea gheții nu era prevăzută în autorizari.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase