O adolescentă din Vaslui, suspectă de meningită meningococică, a fost transferată în stare gravă la Iași

Redactor:
Cosmin Pirv
O adolescentă din Vaslui, suspectă de meningită meningococică, a fost transferată în stare gravă la Iași
O adolescentă în vârstă de 15 ani, suspectă de meningită meningococică, a fost transferată în stare gravă, marți dimineața, de la Spitalul Județean de Urgență din Vaslui la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Pacienta a ajuns la Spitalul din Vaslui luni după-amiaza, iar în timpul nopții starea ei s-a agravat.

„A fost adusă cu Ambulanța și avea simptome care îi influențau starea generală. A fost internată la Pediatrie, iar în cursul nopții starea ei s-a agravat brusc, cu simptome de meningită meningococică. A fost consultată de medicul de boli infecțioase, care a decis transferul la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ana Rinder, managerul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Potrivit acesteia, pacienta era în stare gravă, a fost intubată și transferată, marți dimineața, cu ajutorul unei echipe de terapie intensivă mobilă la Iași.

Conducerea Spitalului din Vaslui susține că au fost luate toate măsurile necesare pentru a se evita o eventuală răspândire a bolii.

„Saloanele au fost dezinfectate, iar toții cei care au venit în contact cu pacienta- alți bolnavi sau cadre medicale- au primit medicație profilactică. Ceilalți pacienți care au fost în contact cu adolescent au fost mutați în Secția de Boli Infecțioase a spitalului”, a mai spus Ana Rinder.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, luni, că o fată din Botoșani este suspectă de meningită, dar deocamdată nu se impune introducerea obligatorie a vaccinării împotriva meningitei.

Joia trecută, o elevă de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Capitală, confirmată cu meningită, a murit.

 

Inchide