O asistentă de la un spital de pediatrie a fost arestată după ce ar fi otrăvit intenționat un copil, iar acesta a murit. „Este incredibil de grav”

O asistentă de la un spital de pediatrie a fost arestată după ce ar fi otrăvit intenționat un copil, iar acesta a murit. „Este incredibil de grav”
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 23/05/2022, 09:33
Actualizat: 23/05/2022, 09:34

O asistentă de la un spital de pediatrie din Marea Britanie a fost arestată după ce ar fi otrăvit intenționat un copil, iar acesta ar fi murit.

Poliția a arestat-o pe asistenta de 27 de ani , la doar câteva ore de la tragedia de la Spitalul de Copii din Birmingham. Ea a fost suspendată de unitatea medicală.

Femeia, care lucrează la Spitalul de Copii din Birmingham, a fost reținută pentru că ar fi administrat otravă cu intenția de a pune viața copilului în pericol, scrie The Sun.

O sursă consultate de publicația britanică a spus că arestarea a provocat „unde de șoc” în spital, care este condus de Birmingham Women’s and Children’s NHS Foundation Trust.

„Am arestat o femeie de 27 de ani în legătură cu moartea unui copil. Copilul a murit, din păcate, joi, la spital. Femeia a fost arestată joi seară, fiind suspectată că a administrat otravă cu intenția de a pune viața în pericol. A fost eliberată, iar ancheta continuă și se examinează rezultatele analizelor medico-legale”, a transmis Poliția din West Midlands.

Sursa foto: Profimedia

Asistenta a fost suspendată și va avea loc o amplă anchetă

În prezent, familia copilului primește consiliere psihologică.

„Este incredibil de grav. Asistenta a fost suspendată și va avea loc o amplă anchetă. Fără îndoială că spitalul va analiza și cazurile anterioare în care a fost implicată. Cazuri ca acestea sunt îngrozitoare”, a spus sursa consultată de jurnaliștii The Sun.

Oficialii Serviciul Naţional de Sănătate (National Health Service -NHS) au transmis că: „după moartea unui bebeluș la Unitatea noastră de Terapie Intensivă Pediatrică de la Spitalul de Copii din Birmingham, am cerut poliției din West Midlands să examineze ceea ce s-a întâmplat. Personalul implicat a fost suspendat de către trust în urma morții subite a unui copil. Susținem familia bebelușului în această perioadă tristă și cerem ca intimitatea să le fie respectată”.

Spitalul de Copii din Birmingham este unul dintre cele mai importante centre specializate de pediatrie din Marea Britanie.

Sunt tratați bebeluși și copii până la vârsta de 16 ani, având circa 90.000 de pacienți pe an. Aici lucrează 6.000 de cadre medicale.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult