Silviu Bănilă
20.11.2014
Sănătate

Obezitatea cântărește greu asupra economiei globale

Obezitatea cântărește greu asupra economiei globale
Marea Britanie ar putea depăși estimările unui raport din 2007, care preciza că 50% din populație va fi obeză până în 2050. Obezitatea s-a transformat într-o problemă economică. O treime din populația lumii este supraponderală sau obeză, costurile economice rivalizând, în acest sens, cu cele generate de conflictele militare și fumat.

Costul anual global al obezității este de două trilioane de dolari, echivalentul a 2,8% din economia mondială. Estimările se referă la pierderea productivității economice, costurile pentru sistemele de sănătate și investițiile în măsuri care să combată obezitatea. În comparație, costul anual global al conflictelor militare este de 2,1 trilioane de dolari.

„În prezent, obezitatea reprezintă o problemă globală severă și avem nevoie de soluții eficiente”, a declarat Richard Dobbs, coordonatorul unui raport McKinsey. Peste două miliarde de persoane sunt supraponderale sau obeze în zilele noastre.

Organizația Mondială a Sănătății subliniază că obezitatea este o epidemie care determină apariția unor boli precum diabetul, cancerul și cele de inimă. Analiza McKinsey recomandă renunțarea la meniurile fast-food și adoptarea unui program zilnic de exerciții fizice.

Inchide